Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
4:43

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Rolfö en nyckel för Sveriges anfallsspel: "Hon är i väldigt bra form"

5d

Sverige spelar under torsdagskvällen kvallandskamp mot Finland.
En av Peter Gerhardssons lag ska försöka få hål på grannlandet och en av hans nycklar är Fridolina Rolfö.
- Jag vill ha en Fridolina som är aktiv i vårt anfallsspel, säger Sveriges förbundskapten till TV4.

Trots full pott efter tre VM-kvalmatcher, har Sveriges anfallsspel gnisslat emellanåt. I senaste tävlingsmatchen mot Irland blev det bara 1-0, där det var ett självmål som avgjorde. Peter Gerhardsson har roterat friskt i elvan för att hitta rätt och vilken elva han ställer på benen mot Finland återstår att se. Fridolina Rolfö lär dock vara given i den.

- Jag var själv nere i Barcelona och tittade. Hon är i väldigt bra form och är användbar på flera positioner. Oavsett var hon utgår ifrån, så är hon bra i en mot en-situationer och har ett bra skott. Hon är flexibel i sin roll även i Barcelona och används på lite olika sätt, säger Gerhardsson till TV4.

ANNONS

- Jag vill ha en Fridolina som är väldigt aktiv och delaktig i vårt anfallsspel. Jag vill ibland att hon inte ska vara låst till en position utan snarare läsa av situationerna. Det är en bra spelare som är viktig för oss.

Om Sveriges anfallsspel i perioder fungerat mindre bra, så har försvarsspelet fungerat desto bättre. Sverige har ännu inte släppt in några mål och att defensiven varit bra framhåller Gerhardsson.

- Det är väldigt skickliga spelare och de är väldigt bra oavsett vem man spelar ihop med. Man löser situationerna bra. Sedan försvarar vi oss ofta högt och även våra forwards är väldigt bra på försvarsspel. Det är en helhet med försvar. Stina (Blackstenius) är en av våra bästa försvarsspelare eftersom hon kan starta försvarsspelet därframme.

Om just Stina Blackstenius kommer till spel återstår att se. Hon gick ut skadad från Häckens Champions League-match för ett par veckor sedan och har gått en kamp mot klockan inför landskampen. Det är ännu oklart om Blackstenius kommer till spel.

ANNONS

- Vi får se. För oss är det ganska vanligt att det är så här. Vi räknar inte ifall det är två eller fyra spelare. Så fort det är någon som inte kan spela, så är det mest synd om henne, men det är alltid någon annan som vill vara med. Det är där vårt fokus ligger.

Matchen mot Finland spelas torsdag klockan 18:30. Nästa landskamp är sedan mot Slovakien på tisdag.

Publicerad 2021-11-25 kl 09:57
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto