Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Röran kring Zlatan-statyn: "Finns ingen tidsplan"

Sverige

I början av 2020 forslades Zlatan-statyn från Stadionområdet för att repareras.
Nästan två år senare finns det fortfarande ingen plan för när eller var de ska återuppföras.
"Det är många faktorer som ska vägas in för en ny plats", skriver Micael Nord, näringslivsdirektör i Malmö, i ett mejl till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Hösten 2019 fick Zlatan Ibrahimovic en staty rest utanför Stadion i Malmö. En månad senare stod det klart att svensken köpte andelar i Hammarby och statyn vandaliserades. I januari 2020 kapades den vid fotknölarna och vältes mot staketet som skulle skydda den från skadegörelse. Den forslades då bort och togs till ett gjuteri för reparation.

Sedan dess har det beslutats att statyn ska återuppföras i Malmö, men på en ny plats. Under sommaren 2020 infördes en grupp inom Malmö kommun som skulle utreda en ny placering av statyn. Men sedan dess har inget hänt med statyn, vad det går att tolka utifrån.

ANNONS

"I dagsläget finns ingen tidsplan för när ett beslut om en ny plats är fattat", skriver Micael Nord, näringslivdirektör i Malmö, i ett mejl till Fotbollskanalen.

De arbetar med flera olika alternativa platser, som Nord inte vill specificera, men det är många faktorer som spelar in.

"Till exempel tillgänglighet att se statyn för Malmöbor och besökare, de mer konstnärliga aspekterna samt också säkerheten för statyn. Det pågår flera större stadsutvecklingsprojekt i Malmö just nu vilket också gör att staden och stadsrummet är i förändring. För att hitta en plats för statyn behöver dessa beaktas", skriver Nord.

Det har sedan tidigare framkommit att reparationen av statyn beräknas kosta runt 100 000 kronor. Under de knappt två år sedan den togs ner, har den dock inte reparerats färdigt.

"I dagsläget är statyn inte helt återställd", skriver Nord.

ANNONS
Publicerad 2021-12-17 kl 16:14
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto