Sverige

LARNACA. Markus Rosenberg stoppades av en gammal knäskada.
Ännu oklart hur allvarlig:
- Ska ta bilder i morgon och så får vi se, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter en höst med mycket spel och en del mål för Racing Santander blev Markus Rosenberg återigen uttagen i landslaget efter ett år utan spel för blågult. I morse vände han hem till Spanien utan en enda minuts spel:

- En djävla resa, säger Rosenberg och suckar. Hade varit ett perfekt tillfälle att få komma in.

Racing-spelaren fick problem med den knäskada som påverkade honom inför EM 2008. Då knäskålen hoppade ur led.

- Den har inte hoppat nu men det är svullet och jag hade inte kunnat spela.

Vad hände?
- Vet inte riktigt, jag fastnade en gång på träningen. Vi får se när jag kommer tillbaka. Jag ska ta bilder i morgon och så får vi se.

Sverige fick i och med Rosenbergs skada spela 30 minuter mot Ukraina utan anfallare eftersom det var överenskommet att Zlatan Ibrahimovic bara skulle spela en halvlek och Johan Elmander en timme.
Efter ett tidigt ledningsmål så kvitterade Ukraina på straff i finalen av Cyprus cup. 1-1 stod sig efter 90 minuter och då blev det straffar som Ukraina vann med 5-4.

Publicerad 2011-02-10 kl 08:20