Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Rosenberg letar ny klubb i sommar igen: I bättre läge nu

Förra sommaren tvingades en kall Markus Rosenberg byta klubb för att få speltid. I sommar finns han på marknaden igen – men men nu som ett betydligt hetare namn.

Säsongen 2009/10 blev ett misslyckande för Markus Rosenberg. Han fick väldigt sparsamt med speltid i Werder Bremen och när sommaren kom valde han att lämna klubben. Han lånades ut till spanska Racing Santander och där har det blivit succé.
- Det är klart att man kan kalla det en nytändning eftersom jag får spela. Och det går bra för mig och för laget, säger han.
Men om två månader är säsongen slut och då måste han återvända till Tyskland igen där han har ett år kvar på kontraktet. Där väntar risken för ny petning, ändå vill Rosenberg inte säga rakt ut att han vill flytta.
- Jag har ju kontrakt så det vore ju fel att säga att jag inte vill tillbaka, säger han.

Det låter som att du inte är så sugen?
- Nja, jag trivs jättebra i Bremen. Det är bara det att jag inte fick spela det sista året. Innan dess fick jag ju spela mycket och då trivdes jag jättebra.

Någon option om att göra lånet till en permanent övergång finns inte i avtalet mellan Racing Santander och Werder Bremen men den spanska klubben är intresserad, enligt Rosenberg.
- Ja, de är sugna. Men det handlar om priset och om Bremen vill sälja. Sedan finns det ju andra intressanta klubbar och det är ju ett bättre läge för mig nu än förra sommaren.

Vilka klubbar?
- Jag vet inget än, marknaden är ju död nu. Det drar väl igång snart.

Rosenbergs agent Martin Dahlin vill inte kommentera något intresse från andra klubbar men håller med sin klient om att han sitter i ett betydligt bättre läge nu än för ett år sedan.
- Markus har gjorde det väldigt bra i Spanien. Han har gjort sex mål och fem assist och har skapat väldigt mycket chanser så intresset är stort. Men exakt vad som händer vet jag inte nu, säger han.

Publicerad 2011-03-26 kl 19:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons