Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Rosenberg ligger lågt med Blågult: ”Löjligt om jag pratar EM”.

Rosenberg ligger lågt med Blågult: ”Löjligt om jag pratar EM”

Markus Rosenberg har gjort tio mål i Bundesliga.

Fast EM duckar han.

- Blir löjligt om jag pratar EM, säger anfallaren till fotbollskanalen.se.

Under säsongen i Werder Bremen har Markus Rosenberg gjort tio ligamål och ett i cupen, och det är bara Ibrahimovic, Toivonen, Guidetti och Elmander som haft bättre utdelning i ligaspelet. Ser man till Bundesligas status så borde tio ligamål väga tungt.

Fast från landslaget har Rosenberg inte hört ett ljud:

 - Nej, säger han och förblir tyst.

Markus Rosenberg vill helst inte bli indragen i en diskussion om landslaget:

- Jag har inte varit med på två år och om jag skulle ha varit aktuell så hade jag hört det. Det blir löjligt om jag pratar EM. Om det blir aktuellt är det bättre att jag tar det med dem och inte på något annat sätt.

ANNONS

Du har gjort tio mål – förvånad att du inte är aktuell?
- Både ja och nej, jag tackade ju nej när jag var i Spanien och sedan har landslaget fungerat bra under den tiden och då ändrar man inte.

Du hörde inget inför Kroatien-matchen?
- Nej. Det är just därför jag inte tänker på landslaget och EM. Blir det aktuellt får vi prata med dem om det istället.

Markus Rosenberg är istället inställd på att lägga kraften på att hitta en ny klubb då tiden i Werder Bremen tar slut på lördag:

- Jag kan träffa klubbar och ta tag i det ordentligt.

Fotbollskanalen.se träffade Erik Hamrén 18 april och då sa han följande om Rosenberg och att hans beslut att en gång tacka nej till landslaget kan ligga anfallaren i fatet då förbundskaptenen alltid poängterat vikten av inställning och att vilja vara med.

- Jag ska inte tala emot dig, men vi har inga dörrar stängda. Jag tar ut en trupp den 14 maj som är den bästa för att vi ska nå framgång men det betyder inte att det är de 23 bästa fotbollsspelarna, det kan finnas någon som är minst lika bra som inte kommer med. Det finns inga dörrar stängda för Markus, jag glädjer mig mycket för alla svenskar som har framgång ut i Europa. Bättre för mig och svensk fotboll ju fler som har framgång, och ju fler det finns att välja på desto bättre.

ANNONS

Hur ser du på ett nej tack?
- Vet inte vad jag svara på det, men för mig är attityd och sånt otroligt viktigt. Utan att vi pratar om Markus så kan man ändra attityd, och kan bli annorlunda människa och man kan förändras. Bara för att man sagt en sak så kan det förändras.

Publicerad 2012-05-03 kl 17:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto