Så är landslagsspelarnas form - se vilka som startade och var bänkade i helgen

Sverige (herr)

Landslaget har samlats inför VM-kvalmatchen mot Holland om en vecka. Så här gick det för spelarna i helgens klubblagsmatcher.

I helgen spelade 13 stycken från start (tre målvakter och tio utespelare), åtta var bänkade, en utanför truppen och två spellediga.

Startade

Robin Olsen, FC Köpenhamn – 7/0, 3 nollor
Vaktade målet när det blev 1-1 i derbyt och seriefinalen mot Bröndby. Blev i förra veckan klar för Champions League efter att ha slagit ut Apoel.

Karl-Johan Johnsson, Guingamp – 3/0, 1 nolla
Vaktade målet när det blev 2-0 mot Nancy som ligger sist i serien. Det var Johnssons första nolla i klubben.

Patrik Carlgren , AIK – 19/0, 8 nollor
Vaktade målet och håll nollan i derbyt mot Hammarby som slutade 0-0.

Mikael Lustig, Celtic – 2/0
Spelade 90 minuter när Aberdeen besegrades med 4-1. Celtic toppar tabellen.

Emil Krafth, Bologna – 2/0
Spelade hela matchen som högerback när det blev 1-5-förlust mot Torino. Det var Krafths andra raka start, innan blev det seger mot nykomlingen Crotone.

Andreas Granqvist, Krasnodar – 5/0
Spelade hela matchen när det blev 1-2-förlust mot Lokomotiv Moskva. Efter fem omgångar har Krasnodar sju poäng.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica – 3/0
Spelade hela matchen när Benfica besegrade bottenlaget Nacional med 3-1. Efter tre omgångar har Benfica sju poäng.

Oscar Wendt, Mönchengladbach – 1/0
Spelade hela matchen när Bundesliga drog igång och då det blev 2-1 mot Bayer Leverkusen. Var även med när laget tog sig till Champions League efter att ha slagit ut Young Boys.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 6/0
Spelade hela matchen när det blev 1-1 i seriefinalen mot Bröndby. Var även med när laget gick till Champions League.

Oscar Hiljemark, Palermo – 2/0
Spelade 90 minuter när det blev 1-1 borta mot Inter. En oavgjord och en förlust har Palermo. Hiljemark har spelat 90 minuter i båda.

Marcus Rohdén, Crotone – 2/0
Nykomlingen har fått en tuff start med två raka förluster och i helgen blev det 1-3 hemma mot Genoa. Rohdén startade och blev utbytt efter 81 minuter.

Viktor Claesson, Elfsborg – 19/4
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot J Södra. Har inte gjort mål eller assist i de fem senaste allsvenska matcherna. Sammanlagt har det blivit fyra mål och fyra assist på 19 matcher.

John Guidetti, Celta Vigo – 2/0
Startade och spelade i 73 minuter när det blev 1-2 mot Real Madrid. Assisterade till målet. Det var första starten för säsongen. Började på bänken och hoppade in efter 66 minuter i premiären när det blev 0-1 mot Leganes. Har fått hyfsad tuff konkurrens då klubben nyss har värvat Rossi.

Bänkade

Pontus Jansson, Leeds – 0/0
Bänkad hela matchen när hans nya lag förlorade med 1-3 mot Nottingham. Innan det fick Jansson starta i cupen mot Luton och byttes ut efter 74 minuter. Leeds ligger efter fem omgångar på 21:a plats i The Championship.

Filip Helander, Hellas Verona – 0/0
Var på bänken hela matchen när det blev 4-1 mot Latina i första omgången av Serie B.

Jimmy Durmaz, Toulouse – 1/0
Började på bänken och hoppade in efter 72 minuter när det blev 0-0 mot Saint-Etienne. Det var Durmaz första match för sitt nya lag.

Oscar Lewicki, Malmö FF – 15/0
Började på bänken när MFF besegrade Sundsvall med 1-0. Hoppade in efter 78 minuter.

Alexander Fransson, Basel – 2/0
Började på bänken och hoppade in efter 73 minuter när det stod 3-0 mot bottenlaget Thun. Det blev slutresultatet. Två inhopp har det blivit för Fransson i Basel som toppar ligan.

Emil Forsberg, Red Bull Leipzig – 0/0
Började på bänken och hoppade in efter 63 minuter när det blev 2-2 mot Hoffenheim.

Emir Kujovic, Gent - 1/0

Satt på bänken hela matchen i helgen. Har fått en tuff start i Belgien och har inte fått starta i någon match, efter fyra omgångar hade blivit ett inhopp på fyra minuter.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig - 1/1
Började på bänken och hoppade in med 23 minuter kvar när det blev 6-1 mot Nürnberg. Nyman fastställde slutresultatet i den 88:e minuten.

Utanför truppen

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux - 1/1
Utanför truppen i helgen. Har efter tre omgångar gjort ett inhopp på 15 minuter. Då kom han in när det stod 0-3 mot Toulouse och fastställde slutresultatet till 1-4.

Spelledigt

Niklas Hult, Panathinaikos – 0/0
Ligan har inte startat men startade och spelade i 86 minuter när laget tog sig vidare till Europa League efter att ha slagit ut Bröndby.

Marcus Berg, Panathinaikos - 0/0
Ligan har inte börjat än men spelade hela matchen när laget tog sig vidare till Europa League efter att ha slagit ut Bröndby. Har hamnat i blåsväder efter att ha anmälts för rasistiskt påhopp och utreds av Uefa.
Publicerad 2016-08-30 kl 06:45