Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Så blev Zlatan övertalad av Hamrén: "Bästa beslutet jag tagit"

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic och förbundskapten Erik Hamrén.

Det känns nästan svårt att förstå mitt i den värsta Zlatan-hysterin, men det fanns faktiskt en tid då Ibrahimovic valde att tacka nej till landslaget.

Efter tio månaders frånvaro lyckades Erik Hamrén locka tillbaka honom med löfte om ansvar och lagkaptensbindel.

- Det bästa beslut jag tagit, säger Hamrén i dag.

Det är i del 2 i tv-dokumentären "Från Rosengård med mer än ett mål" — som visas på Kanal 5 på måndagskvällen — där det framkommer hur nära det var att Zlatan lämnade landslaget för gott.

Den då nytillträdde förbundskaptenen Erik Hamrén åkte ner till Malmö för att försöka få med sig storstjärnan i landslaget igen.

Zlatan berättar själv i dokumentären:

- Vi snackade i tre-fyra timmar. Vi snackade om allt, om fotboll, om hans karriär, vi började bygga en relation. Jag sa vad jag ville, han sa vad han ville och när han berättade att han ville att jag skulle komma tillbaka, vara ett föredöme för de yngre spelarna, ta ansvar, vara lagkapten, så var det ju precis det som jag ville. Efter det samtalet var vi på samma gata, sade Ibrahimovic.

Hamrén minns tillbaka:

- Jag gjorde honom till lagkapten, och det beslutet fick jag en del kritik för då. Men jag måste säga att det är det bästa beslut jag tagit under mina 30 år som fotbollstränare.

Publicerad 2014-10-13 kl 17:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons