Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Så firade Sverige - pizza och isbad: "Ledarna har varit på oss"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges segermål mot Italien i sportsändningen ovan.

Bara tre dygn till returen.
Då kör Sverige en speciell uppladdning som började direkt efter 1-0-segern.
- Jag har redan ätit en proteinshake och en pizzaslice och det är inte dåligt för att vara mig, sa Sebastian Larsson kort efter slutsignalen.

Sverige besegrade Italien med 1-0 och det var många som tog ut sig rejält. Flera spelare hade kramp i slutet av matchen och med tanke på att det bara är tre dygn till returen så är återhämtningen extra viktig. Därför har Sverige en speciell uppladdning - ett upplägg som ledningen ­tillsammans med spelar­truppen diskuterat och kommit överens om inför dubbelmötet med ­Italien.

Direkt efter slutsignalen fanns det mängder av mat och dryck i omklädningsrummet och dessutom ville ledarna att spelarna skulle köra isbad eller cykla.

- Vi var väldigt noggranna med återhämtningen nu efter matchen och det vet vi att vi behöver. Vi har haft kontakt innan landskamperna nu och pratat om vad vi behöver göra och vad man vill ha. Så vi påbörjade rehabiliteringen så fort vi kom in i omklädningsrummet. Då började vi, säger Sebastian Larsson.

På vilket sätt?
- Att få i sig rätt saker. Att vara noggranna. Att få behandlingar och isbad. Jag brukar inte vara så länge i omklädningsrum efter en match, men det här är något som vi började jobba med innan samlingen och hade en tydlig plan för hur vi skulle försöka återhämta oss.

Har du redan ätit?
- Ja det har jag gjort. Det blev en proteinshake och en pizzaslice och det är inte dåligt för att vara mig. Jag brukar inte äta på flera timmar efter match så det är positivt.

- Nu blir det käk igen och det handlar väl om att trycka i sig så mycket man kan. Man får ta det lugnt och göra en noggrann återhämtning i morgon. 

Emil Krafth:

- Ledarna har varit på oss hårt nu att återhämtningen är så viktig i och med att det är så tätt inpå nästa match. Så vi hade mycket käk inne i omklädningsrummet. Det var proteinshake, pizza, skagenwraps, chips, nötter och lite annat. Sedan är det direkt upp till matsalen nu för käk innan vi åker tillbaka till hotellet där man får försöka sova och sedan ett bra rehabpass i morgon innan det är dags för match igen, säger Krafth.

Är det individuella beställningar eller får alla samma mat i omklädningsrummet?
- I matsalen är det olika, då är det tre-fyra rätter man kan välja mellan, typ pasta, fisk med mera,  och i omklädningsrummet är det också olika vad man känner för och om man har lätt att äta efter match. Det är nog inte många som kan få i sig så mycket direkt efter matchen men jag tror ändå att det gäller att få i sig lite så att man har lite energi till i morgon.

Vad åt du i omklädningsrummet?
- Ingenting. Jag har svårt att äta efter match och jag vet att det är många som har svårt att äta direkt efter match. Men jag ska ändå försöka att få i mig något i matsalen nu.

Vad är det mer än mat som gäller i omklädningsrummet?
- Isbad, stretch, cykla och komma ner i varv. Jag körde isbad, lite varmt och kallt ett par gånger. Sedan stretch och behandling.

Emil Forsberg berättar också att spelarna är extra noggranna med återhämtningen den här gången och att man har lagt stor vikt vid det eftersom det är så kort tid mellan matcherna.

- Varje spelare måste få ut max av sin återhämtning och alla spelare är olika, säger Forsberg.

Hur gör du?
- Jag är ganska simpel, jag går och duschar och sedan är jag klar.

Du skämtar?
- Nej men det är ärligt. Jag var ute och joggade ner i fem minuter, sedan duschade jag och nu står jag här.

Käkar du inget?
- Ja käkar gör jag. Jag tar bara lite av det som finns där inne och sedan är det lugnt. Enkelt och norrländskt. 

- Varje spelare har sin grej som man kör efter match. Det är viktigt att äta rätt, sova och annat.

Vad gör du?
- Lite allt möjligt. Jag joggar ner, sedan duschar jag och så är det bra så.

Publicerad 2017-11-11 kl 08:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons