Så heta är svenska spelarna - genomgång i hela truppen

Sverige

ANKARA. Landslaget samlas inför mötet med Turkiet.
Fotbollskanalen.se har kollat hur formen är hos de svenska spelarna.

På onsdag möter Sverige Turkiet och under måndagen anländer spelarna till Ankara för att förbereda sig inför matchen. Fotbollskanalen.se har gått igenom den svenska truppen och kollat hur det står till med dagsformen.

MÅLVAKTER

Andreas Isaksson, Kasimpasa – Gör det bra i den turkiska ligasjuan. Höll nollan i helgens 0-0-match mot Erkan Zengins Eskişehirspor.

Johan Dahlin, Gençlerbirliği – Tog en startplats direkt efter flytten från Malmö FF och stod i tre raka matcher, men nu har han inte spelat i de två senaste omgångarna. Enligt turkisk media beror det på utlänningskvoten. Laget har skador på turkiska spelare och därför har Dahlin fått stå åt sidan för att tränaren vill använda utländska utespelare.

Karl-Johan Johnsson, NEC – Förstamålvakt i NEC som ligger näst sist i den holländska ligan. Släppte in tre mål i lördagens 3-3-match mot Zwolle. Har släppt in 64 mål på 26 ligamatcher.

FÖRSVARARE

Emil Krafth, Helsingborg – Spelade hela matchen när HIF besegrade Ljungskile med 1-0 i cupen. Spelade inte i träningsmötet med Lyngby, men innan det var han med mot Spartak Moskva.

Rasmus Bengtsson, Twente – Lagkapten och given som mittback i Twente som ligger tvåa i den holländska ligan. Har gjort fem mål den här säsongen. Var avstängd i helgens 1-1-match mot Utrecht.

Mikael Antonsson, Bologna – Antonsson spelade hela matchen när laget tog en viktig poäng i söndagens 0-0-möte med Verona på bortaplan. Är given som mittback i Bologna som ligger på 16:e plats i Serie A. Har bara två poäng ner till Livorno som är på nedflyttningsplats.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn – Ordinarie vänsterback i FCK som ligger trea i den danska ligan. Spelade från start när laget åkte på en blytung 1-5-förlust mot serieledaren Midtjylland.

Joel Ekstrand, Watford – Avstängd i helgens 4-0-seger mot Blackpool. Annars ordinarie mittback. Ligger högt upp i The Championships varningsliga. Watford är elva i ligan.

Per Nilsson, Nürnberg – Var avstängd i helgen när Nürnberg förlorade med 0-3 mot Dortmund. Annars viktig mittback i laget som ligger på trettonde plats i Bundesliga.

Martin Olsson – Vänsterbacken har stått för flera bra insatser i Norwich, inte minst i förra veckans 1-0-seger mot Tottenham. Är given som vänsterback. Ligger på 15:e plats i Premier League. Uppdatering: Skadad - har dragit sig ur truppen

MITTFÄLTARE

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven – Stod för en väldigt bra insats och fick mycket beröm i holländsk media när PSV vände 0-2 till 3-2 mot Go Ahead Eagles. Har tagit en ordinarie plats i PSV som ligger femma i ligan.

Albin Ekdal, Cagliari – Var avstängd i helgens match mot Udinese som slutade 3-0. Har annars gjort en väldigt bra säsong i Cagliari som ligger på 14:e plats i Serie A.

Jimmy Durmaz, Gençlerbirliği – Spelade hela matchen i helgens 0-2-förlust mot Fenerbahce. Är värdefull för sitt lag.

Erkan Zengin, Eskişehirspor – Spelade hela matchen i 0-0-mötet med Kasimpasa. Är en viktig spelare i Eskişehirspor som ligger på nionde plats i ligan.

Sebastian Larsson, Sunderland – Startade när Sunderland förlorade Ligacupfinalen mot Manchester City med 3-1, blev utbytt i den andra halvleken. Strulig säsong för ”Seb” där han åkt ut och in i startelvan. Ligger på nedflyttningsplats.

Rasmus Elm, CSKA Moskva – Har varit ett tre månaders långt uppehåll i den ryska ligan där CSKA Moskva ligger på femte plats. Var bänkad i den senaste ligamatchen där det blev 0-1 mot Krasnodar, kom in efter 72 minuter. Innan det spelade han hela 0-0-matchen mot Rostov och i 1-0-segern mot Spartak Moskva. Spelade i första halvlek när CSKA på söndagen vann i den ryska cupen.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – Har precis som Elm haft ett långt uppehåll i ligan. Senaste matchen var i Europa League, då fick han rött kort i 1-2-förlusten mot Viktoria Plzen. Given i startelvan och har dragit på sig en hel del gula kort i ligan.

Alexander Kacaniklic, Fulham – Inte populär hos Fulhams nya tränare Felix Magath. Den tyske tuffingen har placerat Kacaniklic på läktaren i två raka matcher (WBA 1-1 och Chelsea 1-3). Innan Magath tog över hoppade svensken in i den 73:e minuten i 2-3-förlusten mot Liverpool. Fulham ligger sist i Premier League.

ANFALLARE

Marcus Berg, Panathinaikos – Har fått igång karriären igen och har svarat för tio mål och sex assist i den grekiska ligan. I helgen sänkte han serieledaren Olympiakos med ett mål och en assist.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG – En av världens bästa anfallare. Zlatan fortsätter att leverera och lyfta PSG på sina axlar. Spelade snyggt fram till Maxwells 1-0-mål i söndagens match mot Marseille.

Ola Toivonen, Rennes – Har fått en bra start i Rennes och har gjort fyra mål på fem matcher. Spelade 90 minuter när laget i helgen förlorade med 0-2 mot Guingamp.

Muamer Tankovic, Fulham – Assisterade till målet mot Sheffield United i FA-cupen, debuterade i Premier League och gjorde en imponerande halvlek mot Manchester United. Efter det spekulerades det i om 19-åringen skulle spela för Sverige eller Bosnien. Är inte heller populär hos Magath och var bänkad mot WBA och på läktaren mot Chelsea.

Johan Elmander, Norwich – Har haft svårt att ta en ordinarie plats i Norwich och väntar fortfarande på säsongens första Premier League-mål. Bänkad i helgens 1-4-förlust mot Aston Villa och hoppade in som högermittfältare. Bänkad hela matchen mot Tottenham och kom in efter 76 minuter i 0-2-förlusten mot West Ham.
Publicerad 2014-03-03 kl 06:02