Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Så kan Sverige starta i Gerhardssons debut

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Under tisdagen gör Peter Gerhardsson sin första landskamp som förbundskapten för Sverige.
Nu har han bestämt sig för en startelva mot Kroatien och enligt Aftonbladet ser bland annat Marija Banusic ut att starta.

Efter en dryg vecka med landslagstruppen är det dags för Peter Gerhardssons första match som förbundskapten för Sverige. Under tisdagen inleder svenskorna VM-kvalet borta mot Kroatien.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till hur det sett ut under träningarna inför matchen mot Kroatien, ser det ut att bli en hel del nytt i den svenska startelvan jämfört med hur det såg ut i till exempel EM i somras.

Bland annat lär Linköpings målspruta Marija Banusic, som inte ens var med i EM-truppen, starta i anfallet tillsammans med Montpelliers Stina Blackstenius. Lina Hurtig och Fridolina Rolfö ser ut att starta på de två yttermittfältsplatserna, medan Kosovare Asllani får chansen som central mittfältare.

Aftonbladet skriver att Peter Gerhardsson bestämde startelvan under söndagskvällen och att han kommer ge den till spelarna under måndagskvällen.

- Det är mer konkurrens på vissa positioner än andra, men jag har bestämt mig, säger den nya förbundskaptenen till tidningen.

Till Fotbollskanalen säger Gerhardsson:

- Kroatien är ett markeringsinriktat lag, de är kanske inte vana vid att hela tiden ha spelare i rygg. Passningstempo och passningsvinklar blir väldigt viktigt, så att vi inte hamnar i felvända positioner utan att vi öppnar upp planen på ett bra sätt.

Sveriges troliga startelva, enligt Aftonbladet: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lina Hurtig - Marija Banusic, Stina Blackstenius.

Mötet mellan Kroatien och Sverige visas på TV12, C More Live 3 och på cmore.se. Sändningen startar 17.45.

Publicerad 2017-09-18 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons