POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Så många miljoner förskingrades i StFF-skandalen

Foto: Bildbyrån

14,8 miljoner kronor.
Så mycket förskingrade en tidigare anställd hos Stockholms Fotbollförbund, visar ett dokument som Fotbollskanalen tagit del av.

I mitten av januari berättade Aftonbladet att en tidigare medarbetare på Stockholms Fotbollförbund under flera års tid förskingrat stora pengar. Då hade förbundet upprättat en polisanmälan och i mitten av februari anhölls mannen för grovt bedrägeri och grov urkundsförfalskning.

- Jag kan bekräfta att vi anhållit en person misstänkt för grovt bedrägeri och grov urkundsförfalskning. Det han har gjort är att ha skickat falska fakturor för ett stort antal miljoner kronor, sa åklagaren Fredrik Ingblad till Aftonbladet då.

Sedan tidigare har det stått klart att det handlar om miljonbelopp, men nu har hela summan avslöjats. Via ett utskick inför årsmötet den 7 mars, innehållande bland annat årsredovisningen, har Stockholms Fotbollförbund förklarat den uppkomna situationen. I ett dokument som förbundet kallar för "Extra information i samband med årsredovisningen 2016" skriver styrelsen och förbundschefen för förbundet att de "ekonomiska oegentligheterna har medfört en ackumulerad förlust i förbundet på 14,8 miljoner kronor".

Stockholms Fotbollförbund skriver vidare om konsekvenserna av bedrägeriet:

"Förbundets egna kapital är negativt, men förbundet har via avtal med finansbolag och Svenska Fotbollförbundet säkerställt finansiering för att kunna driva verksamheten vidare".

"En handlingsplan är framtagen för att kunna återställa det egna kapitalet inom en fyraårsperiod. Enligt denna handlingsplan ska detta genomföras utan att höja klubbarnas avgifter till förbundet och utan att försämra verksamheten. Klubbarna ska inte bli drabbade".

Nuvarande styrelsen har ställt sina platser till förfogande inför det kommande årsmötet den 7 mars som en konsekvens av förkingringsskandalen. Valberedningens förslag är att Lars Ekholmer väljs om till distriktsordförande och styrelsens ordförande (ett år). Dessutom föreslår man att Jonas Bodin, Rickard Bodin Gutenberg, Camilla Norström (samtliga tre på två år), Martin Månsson, Magnus Stenberg och Katarina Zetterström (samtliga tre på ett år) väljs som styrelseledamöter (samtliga sex via nyval). Stefan Norell och Peter Göransson föreslås bli revisorer.

Publicerad 2017-03-03 kl 18:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå