POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Så seedas Sverige i OS - kan möta stornationer

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Seedningsgrupperna för OS i Rio släpptes under fredagen. Sveriges herrar återfinns i pott tre och damerna i den andra seedningsgruppen - båda landslagen kan därmed ställas mot värdnationen Brasilien.

På torsdag sker lottningen till OS-fotbollen i augusti på Maracanã-stadion i Rio. Under fredagen släppte Fifa seedningsgrupperna till turneringen där både Sveriges damer, efter kvalspel, och herrar, efter U21-EM-guldet, finns representerade.

Håkan Ericsons herrlandslag, bestående av U23-spelare, är seedat i den tredje lottningsgruppen. Övriga lag i den potten är Portugal, Fiji och Sydafrika. I seedningsgrupp ett finns värdnationen Brasilien och även stornationen Argentina. Även Mexiko och Japan finns i pott ett.

För Pia Sundhages landslag, som inte har någon ålderbegränsning i turneringen, väntar ett möte med någon av stornationerna Brasilien och USA som återfinns i seedningsgrupp ett. Tredje laget i potten är Tyskland, men Sverige kan inte ställas mot den europeiska grannen. Det svenska laget återfinns i pott två tillsammans med Frankrike och Australien.

I både damernas och herrarnas turnering gäller att två landslag från samma konfederation inte kan lottas in i samma grupp. Fotbollen i OS avgörs 3-20 augusti i orterna Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasilia, Manaus, Salvador och Sâo Paulo.

Så ser seedningen i herrarnas OS-lottning ut:

Pott 1: Brasilien, Argentina, Mexiko, Japan
Pott 2: Nigeria, Sydkorea, Honduras, Irak
Pott 3: Sverige, Fiji, Portugal, Sydafrika
Pott 4: Algeriet, Colombia, Danmark, Tyskland

Så ser seedningen i damernas OS-lottning ut:

Pott 1: Brasilien, USA, Tyskland
Pott 2:
Frankrike, Australien, Sverige
Pott 3:
Kanada, Kina, Nya Zeeland
Pott 4:
Colombia, Sydafrika, Zimbabwe

Se Sveriges U21-guldglädje i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-08 kl 15:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå