Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Så ska Sverige knäcka Belgien: "De är inte bra som lag"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

NICE. Här är Belgiens svaghet - som ska ta Sverige vidare till slutspel.
- De är inte bra som lag, säger Jimmy Durmaz.

Sverige har koll på hur Belgien spelar och menar att det är ett individuellt skickligt lag, framför allt offensivt. Men att det finns svagheter i defensiven och att man inte riktigt spelar för varandra.

- Jag tycker att vi har stora möjligheter. Irland hade bra möjligheter. Belgien är väldigt bra individuellt men inte som lag. De fick tre kontringsmål mot Irland. Leder man med 3-0 är det lätt att spela fotboll sen, säger Jimmy Durmaz.

- Man ska ligga tajt, inte låta Belgien ha för mycket ytor. Om man håller nollan kan deras spelare bli frustrerade och då får man mer ytor. Ligger vi under och måste jaga mål så kommer Belgien att få sina kontringsmöjligheter och där är man vassa. Vi ska ligga rätt i defensiven hela tiden och attackera smart.

John Guidetti är inne på samma sak som Durmaz och menar att Sverige måste ha en stark defensiv för att stoppa Belgiens lirare.

- Det som krävs för att vi ska vinna är att vi måste prestera som vi gjorde mot Italien men om vi höjer oss i offensiven, att vi slipar på den och kommer till fler målchanser. Sedan vet vi att det kommer vara väldigt tajt eftersom det är ett mästerskap. Det är inte många lag i EM som har vunnit med flera mål. Det är svårt och tufft. Det kommer förmodligen att vara ett mål som blir skillnaden, säger han.

- Vi måste komma fram med fler spelare. Jag och Zlatan mötte en fembackslinje mot Italien och det är ganska svårt och det är en balansgång. Vi måste sätta defensiven och då när man tar fram spelare kan det bli att man öppnar upp sig lite. Men det är en balansgång för vi vill komma fram med fler folk och fylla på i boxen och ha fler löpningar. Vi måste ju självklart gå för det och det kommer vi att göra.

Andreas Granqvist:

- Nyckeln blir att ta bort deras skickliga offensiva spelare. Jag tror att vi har större möjligheter att skapa bra chanser mot Belgien än vad vi hade mot Italien.

- Belgien är rankat tvåa i världen så på pappret ska vi inte ha någon chans. Men vi är optimistiska och känner att vi gjorde det bra mot Italien och vi tror verkligen på det här.

Se höjdpunkter från senaste matchen mot Italien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-22 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons