POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Så spelas EM-kvalet - Sverige inleder borta

Foto: Bildbyrån

Den 3 september i år inleder Sverige kvalet till EM 2021 med att möta Lettland borta.
Kvalet avslutas sedan hemma mot den stora utmanaren om gruppsegern - Island.

Under torsdagen lottades grupperna till EM-kvalet till England 2021. Sverige lottades in i grupp F, med Island, Ungern, Slovakien och Lettland.

- Det är alltid några riktigt tuffa lag som man får med sig. Vi var ju pott 1, och i pott 2 är det också bra och till och med i pott 3 fanns Portugal, så det var lite skönt att slippa dem. Vi möter ju dem i Algarve men det var ett riktigt bra lag som hamnat i pott 3. Vi får istället stöta på Ungern igen, som vi hade i VM-kvalet. Vi hade väl lite problem där nere tycker jag. Det är ytterligare en nation som tar steg hela tiden och har riktigt bra spelare. Och sedan naturligtvis Island. Istället för Danmark blir det ett annat nordisk derby mot Island som vi säkerligen kommer att fajtas med om första- och andraplatsen, sa förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen efter lottningen.

Nu är spelordningen för kvalet satt. Sverige inleder med två matcher på bortaplan, mot Lettland och Ungern.

Den tuffaste utmanaren i kvalet väntas bli Island. Sverige ställs mot landet i två av de tre sista matcherna, borta den 9 juni 2020 och hemma den 22 september.

De har varit med och bland annat slagit Tyskland och har en bra utveckling. Damsidan följer ju också med herrsidan där också och Island är en bra nation. De var ju väldigt nära att kunna ta sig till playoff här senast (VM-kvalet). Det är ett lag som också var med i EM senast, en bra nation. Vi kommer att få en tuff utmaning, men det gillar vi. Bland de lagen som fanns där i pott 2 så är det ganska jämnt. Det får vi klara av, sa Peter Gerhardsson under torsdagen.

Spelordningen i EM-kvalet:

2019

3 September, Lettland-Sverige

4 oktober, Ungern-Sverige

8 oktober, Sverige-Slovakien

2020

14 april, Sverige-Ungern

4 juni, Slovakien-Sverige

9 juni, Island-Sverige

17 september, Sverige-Lettland

22 september, Sverige-Island

Källa: svenskfotboll.se.

Publicerad 2019-02-22 kl 08:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå