Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sadiku väljer Albanien framför Sverige: "Det är lite känsligt"

Foto: Scanpix

Loret Sadiku

Enligt Roar Hansen är han Sveriges bästa mittback. Nu väljer Loret Sadiku spel för Albanien istället.
- Ring imorgon så kan jag berätta, säger han till fotbollskanalen.se.

Roar Hansen varnade Erik Hamrén. Fotbollskanalen.se hade avslöjat att Loret Sadiku hade en förfrågan från Albaniens landslag när Helsingborgstränaren lyfte ett varningens finger.
– Han är Sveriges bäste mittback om man ser till hela paketet. Vi har utlandsproffs som är bra, men ingen som är bättre än honom. Om inte han får spela i landslaget vet jag inte, då kan jag inte fotboll, sa Hansen då.

Hamrén svarade:
– Jag har sagt tidigare att han kan bli en riktigt, riktigt bra spelare. Jag tror att han kan bli det som Roar sa i går. Tyvärr var han skadad under hösten och tyvärr var han skadad i januari när vi var iväg annars hade han redan gjort A-landslagsdebut under januariturnén. För att trycka på hur mycket jag tycker att han är bra så har jag pratat med honom två gånger under sommaren och förklarat vad jag tror på honom och så vidare. Jag valde de här fyra nu men han är med där och konkurrerar.

Men trots förbundskaptenens fina ord har Sadiku valt en annan väg. Enligt albanska medieuppgifter har han tackat ja till Albaniens inbjudan.
- Jag valde mitt hemland före Sverige, uppger Albania Sport och även nyhetssajten RTK hänvisar till liknande citat:

- Jag hoppas att jag blir inbjuden till spel i september.

Men när fotbollskanalen.se ställer frågan är han försiktig.

- Jag har inga kommentarer just nu. Jag kan inte säga något om det. Det är lite känsligt. Ring i morgon så kan jag berätta, säger Sadiku.

Har du tackat ja?
- Inga kommentarer.

Har du fortfarande en inbjudan?
- Ja, den tror jag allt är kvar.

Sadikus agent Hasan Cetinkaya säger att inget är klart men att Albanien är intresserat.
- Loret funderar för fullt och snart måste han ta ett beslut. I dagsläget är inget bestämt men Albanien ligger på för fullt och vill att han ska vara med i det kommande VM-kvalet. Hans högsta önskan är att spela för Sverige men han verkar inte vara aktuell för det svenska landslaget. Det enda han har hört från Hamrén är att han ska vara aktuell för utvecklingslandslaget i januari.

Publicerad 2013-08-21 kl 23:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons