Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sakerna Sverige vill förbättra mot Italien: "Måste våga mer"

Foto: TT

SAINT-NAZAIRE. Svenska spelarna är missnöjda med en poäng.
Nu vill de göra en bättre insats mot Italien.
- Rörelsen och viljan att ha boll är det absolut viktigaste, säger Erik Johansson.

Sverige hade det tufft i 50 minuter mot Irland och då stod det 0-1. Sedan lyckades Sverige göra ett mål och matchen slutade 1-1. De svenska spelarna är besvikna över sin insats och vet vad som måste bli bättre mot Italien.

- Mot Italien måste vi våga hålla i bollen och inte vara så slarviga när vi väl har den. Våga lite mer. Våga vilja ha bollen, säger Victor Nilsson Lindelöf.

- Vi måste snäppa upp några nivåer i allt vi gör. Vi måste våga ha ett possessionspel som vi skulle haft i första halvlek. Rörelsen och viljan att ha boll är det absolut viktigaste, säger Erik Johansson.

Hur ser du på Italien?
- Italien är ett bra lag som gjorde en bra match mot Belgien. Men vi tror på det här och är övertygade om att vi kan ta oss vidare. Italien är samspelta och taktiskt skickliga. Taktiskt skickliga lag är bra i mästerskap. 

Oscar Lewicki menar att det kommer att bli en helt annan matchbild mot Italien än hur det var mot Irland. Och mittfältaren tror att det kan passa Sverige.

- Det kommer bli stor skillnad mot Italien. En helt annan matchbild och det är imponerande med 2-0 mot Belgien som är ett bra lag, så vi måste vara bättre, säger han.

- Det kan säkert passa oss bra att möta Italien. Det kommer bli mer spel längs marken nu, det kanske kan passa oss bättre. Italien kändes farliga när de vann boll, snabba omställningar. Jag tror att de vill vara bollförande mot oss. Men det gäller att vara med direkt mot Italien som är taktiskt skickliga.

Publicerad 2016-06-14 kl 15:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons