POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Samuel Gustafson nobbade U21-landslaget: "Han valde att stanna hemma"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Håkan Ericson ville ha med Samuel Gustafson i U21-landslaget.
Men mittfältaren tackade nej.
- Samuel kände att han var sliten och att han vill koncentrera sig på spel i Torino, säger Ericson till Fotbollskanalen.

På onsdagen tog Håkan Ericson ut U21-landslaget som ska till Marbella för att möta Serbien och Tjeckien. Samlingen är den sista innan truppen till EM ska tas ut. Ericson bjöd på två överraskningar i de unga målvakterna Oscar Linnér och Pontus Dahlberg men annars var det en ganska väntad uttagning.

När Fotbollskanalen pratade med Ericson efter presskonferensen berättade han att det var en spelare som han ville haft med men som själv inte var sugen.

- Jag har haft en dialog med Samuel Gustafson som har fått speltid i Italien nu. Samuel har valt att vara hemma den här gången för att fortsätta att förbereda sig för att kunna konkurrera om en plats i Torino, så vi var överens om att han skulle få vara det den här gången, säger Ericson.

- Jag vill ha spelare som känner att man till 100 procent vill slåss om det här och just nu kände Samuel att han var sliten och att han vill koncentrera sig på spel i Torino. Då var vi överens om det.

Någon mer som du ville ha med men som tackade nej?
- Nej, det är det inte.

Finns det några som inte är med i den här truppen men som ändå är högaktuella för EM?
- Ja det gör det. Vi har det ganska trångt på mittfältet och i anfallet. Alexander Isak till exempel är med i U19 nu som ska spela tävlingsmatcher. Jag har som sagt haft en dialog med Samuel Gustafson som har fått speltid i Italien nu och så vidare. Så det finns ett antal. Erdal Rakip har gjort det bra i Malmö. Jocke Nilsson i Elfsborg har varit med oss tidigare. Så alla de här spelarna har varit nära den här truppen och som jag har haft en dialog med.

Dessutom hoppas Håkan Ericson att förstärka sitt lag med Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson och Emil Krafth som alla är med i A-landslaget. Ericson hoppas få med trion till U21-EM i Polen.

- Det är inte klubbarnas beslut. De är skyldiga att släppa spelarna så klubbarna har egentligen ingen möjlighet att stoppa spelarna. Sedan måste det naturligtvis vara en dialog. Om en spelare går till en stor klubb och känner att det blir problem där och man själv inte känner sig bekväm med att åka så måste man lyssna på det. Men jag hoppas att jag ska ha tillgång till de tre som är med hos Janne Andersson och Peter Wettergren, och alla tre har uttryckt att man är intresserad av att vara med.

Är det realistiskt att tro att alla tre följer med?
- Jag vet inte. Men jag hoppas på det och utgår från det, men sedan får vi se. "Ludde" vet vi ju redan var han ska, att det blir en flytt till Werder Bremen. Emil vet jag inte om han kommer att byta klubb och där tror jag inte att Bologna har mandat... man stoppade honom från OS under tråkiga omständigheter så där kan jag inte tänka mig att den klubben börjar krångla igen.

- Det är väl "Vigge" då i så fall som man kan känna att man inte vet var han kommer att hamna, och med klubbarna som det har varit rykten om att han har varit aktuell till så kan väl jag också förstå att det kan bli en och annan diskussion där, men det får framtiden utvisa och vi har som utgångspunkt att vi ska försöka lösa det. Sedan måste man stämma av, var är "Vigges" energi i slutet av maj då han kanske vet var han ska hamna? Det har hänt mycket för honom på ett och ett halvt år och han är bara människa han också.

Målvakter: Pontus Dahlberg, Tim Erlandsson, Oscar Linnér.

Försvarare: Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Pa Konate, Adam Lundqvist, Isak Ssewankambo, Jacob Une Larsson, Linus Wahlqvist.

Mittfältare: Amin Affane, Joel Asoro, Alexander Fransson, Melker Hallberg, David Moberg Karlsson, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Simon Tibbling.

Anfallare: Pawel Cibicki, Gustav Engvall, Jordan Larsson, Carlos Strandberg.

Publicerad 2017-03-15 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå