Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Satsade pengar på sin egen match - nu skärps avstängningen för spelaren

En spelare satsade pengar på sin egen match – och stängdes av SvFF av i nio månader.
Nu skärper Riksidrottsnämnden straffet till tolv månader.

I slutet av 2017 dömde Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd en spelare till nio månaders avstängning. Anledningen var att spelaren i fråga satsat pengar på att motståndarlaget skulle göra det första målet i en ungdomsmatch han själv deltog i.

- Vi var helt eniga i resonemanget, så det var inget svårt beslut att fatta på det sättet. Sen är det ju ett trist beslut att fatta, sa disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen då.

Beslutet överklagades av Tobias Tibell som är ”Integrity Officer" på SvFF – och nu har nästa instans, Riksidrottsnämnden, beslutat sig för att skärpa straffet till tolv månaders avstängning.

ANNONS

- Vi tycker att den här förseelsen är av allvarlig karaktär som spelaren gjort sig skyldig till. Jag yrkade redan inför disciplinnämndens prövning att han skulle stängas av ett år. Jag överklagade beslutet och yrkade återigen på ett år, säger Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

- Dels har det konstaterats att han ingick den här vadhållningen uppsåtligen, vilket är försvårande. Dessutom var utgångspunkten att det egna laget skulle underprestera. Det är omständighet jag också tycker är försvårande. Tittar man sedan på hur regelverket är konstruerat och vilka miniminivåer för straff det finns för vissa förseelser och ställer det i relation till det här, hur allvarlig det är, så tycker jag att det också är en faktor som talar för att avstängningen skulle vara längre och det har ju RIN också hållit med om.

ANNONS

Ordföranden i den aktuella klubben sa vid tillfället till Fotbollskanalen att det var klubben som anmält spelaren.

- Det är tragiskt. Det är tragiskt för personen själv, och man får väl skylla på hans barnslighet eller ungdom. Vi får hoppas att det blir en läxa för alla andra också att man får ta det här på allvar. Och som förening tar vi det här allvarligt naturligtvis, på alla sätt, sa ordföranden då.

Publicerad 2018-02-01 kl 14:42

Streama UEFA Fotbolls-EM

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto