Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Schelin hyllar valet: "Vet vad han vill"

Foto: SCANPIX.

Lotta Schelin och Peter Gerhardsson.

Det blir Peter Gerhardsson som tar över efter EM.
Ett besked som Lotta Schelin gillar.
- Jättekul och intressant, säger hon till Fotbollskanalen.

Det var lite av en bomb som slog ner på tisdagen då Svenska Fotbollförbundet presenterade Häckens förre tränare Peter Gerhardsson som kommande förbundskapten för det svenska landslaget. Gerhardsson kommer att ta över efter Pia Sundhage efter EM-slutspelet i sommar.

- Man tackar inte nej till det, jag har varit i klubblagsfotboll i tolv år så jag ville ha något annat, förklarade Gerhardsson för Fotbollskanalen i samband med presskonferensen.

Lotta Schelin, landslagets kanske mest rutinerade spelare med över 150 matcher i landslaget ställer sig positiv till förbundets beslut att rekrytera Gerhardsson:

- Det är väl jättekul och intressant. Jag har träffat honom någon gång och han verkar trevlig och sympatisk på alla sätt och vis. Sedan kan jag inte så mycket om hans fotbollsfilosofi. Men han har haft tränaruppdrag på hög nivå och det känns som att han vet vad han vill göra. Det känns kul. Nu får han lite tid på sig att kolla läget och bli mer uppdaterad på damfotbollen för stunden, säger Schelin till Fotbollskanalen.

Blev du förvånad?
- Jag har inte filosoferat så mycket på det, men det lilla man tänkt så har det varit andra namn som det snackats om. Jag kan inte säga att jag haft Peter på mina läppar innan, men det är lite roligt.

Pia Sundhage har, inför sommarens EM, tagit två medaljer med det svenska landslaget: ett EM-brons 2013 och ett OS-silver 2016. Schelin tror att det för Gerhardssons del gäller att ta vara på det som redan är bra, samtidigt som det ska finns utrymme att få köra sitt race.

- Jag är inte så mycket för att jämföra egentligen. Man har sina egna filosofier och man kör på det. Det måste man på något sätt göra. Direkt när man ska försöka tänka för mycket på andra så tappar man nog sig själv. Men det är klart att man kan fortsätta att bygga på en väldigt fin lagsammanhållning. Men det är sådant som sitter i väggarna. Sedan får han tro på sitt och köra på det han tror på. Man ska nog inte tänka för mycket på vad som varit innan utan mer ta vara på gruppen.

Hur ser du själv på din framtid i landslaget?
- Först och främst handlar det för mig om att ha sikte på EM. Sedan har jag och Rosengård kontrakt i två säsonger, så jag vill fortsätta spela fotboll. Men det beror helt på. Man får kolla läget kring hur han vill bygga sitt lag, vilken roll det i så fall blir och jag har faktiskt inte tänkt längre än EM om jag ska vara helt ärlig. Det är mycket som ska klaffa för att man ska veta vad man vill göra sen.

Även Nilla Fischer är positiv till valet av Gerhardsson.

– Det är kul att få en in ny person som inte varit inne i förbundet tidigare, en frisk fläkt, säger hon till SVT.

Publicerad 2016-11-29 kl 14:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER