Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Schelin jublar över EM: "En dröm går i uppfyllelse"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Först VM. Sedan eventuellt OS.
Och så EM på hemmaplan.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger landslagsstjärnan Lotta Schelin.

Som om det inte vore nog att EM avgörs i Sverige 2013 fick Schelin ett annat positivt besked på måndagen. Två av damlandslagets tre gruppspelsmatcher kommer att spelas på Nya Ullevi i Göteborg — Lyonanfallarens förra hemstad.

- Ett mästerskap på hemmaplan...vad ska man säga, hur stort som helst. Tänk att få uppleva matcher med förhoppningsvis mycket publik där de flesta håller på oss, säger Schelin.

- När man har en sådan grej framför sig känns det som att man kan springa 50 mil extra på träningen.

Schelin är medveten om att förväntningarna på Sverige kommer att bli extra stora. Trots fiaskot och kvartsfinalförlusten mot Norge vid fjolårets EM i Finland.

- Vi kommer säkert själva att ha stora förhoppningar också. Det är svårt att säga vad som händer om tre år, men själv drömmer jag om att spela på Swedbank Arena (där finalen avgörs).

Flera spelare, exempelvis Therese Sjögran, 33, har antytt att landslagskarriären snart kan vara slut. Hur kan EM påverka det beslutet?
- Om jag hade funderat på att lägga av hade det påverkat mig. Jag hoppas att "Terra" hittar motivation att fortsätta ett par år till, säger Schelin.

Om förbundskapten Thomas Dennerby finns med om tre år är också osäkert. Dennerby har lett landslaget sedan 2005 och hans kontrakt går ut efter VM i Tyskland nästa sommar.

- Men jag är lika glad som alla andra. Det här handlar om svensk fotbolls framtid, säger han.

TT

Publicerad 2010-10-04 kl 22:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons