Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Schwarz fick inte åka till rymden för Sunderland - drömmer fortfarande

Foto: Scanpix

Stefan Schwarz

Stefan Schwarz fick inte åka till rymden för Sunderland.
Nu drömmer han fortfarande om att ta sig dit.
- Jag är ganska övertygad om att jag kommer upp dit en gång, säger han i en intervju med Kvällsposten.

Sommaren 1999 var Stefan Schwarz på väg att lämna Valencia för spel i Sunderland. Mitt i förhandlingarna hände något oväntat.

- Det var egentligen en ren slump. Vi satt och förhandlade, slutförhandlade, och så var det filmen Moonraker på tv. Det hade ju varit superhäftigt, tyckte jag, och så kom det fram att agenten som jobbade för klubben hade ett antal biljetter till den här rymdresan. ”Skriver du på så får du en biljett”, sa han. Vi tog i hand på det, säger Schwarz till Kvällsposten.

Stefan Schwarz trodde att han var på väg att skriva på ett drömkontrakt med en resa till rymden som bonus. Men det blev inte riktigt som han tänkt sig. När Sunderland fick reda på det där med att deras tilltänkta nyförvärv var sugen på att åka till rymden så stoppades resan.

- Det var ju jäkligt tråkigt då. Man har alltid sett på rymdfilmer och rymdraketer och haft det som en barndomsdröm. Samtidigt var det sånt man fick acceptera. Man har bara en fotbollskarriär och det gäller att få ut så mycket som möjligt av den, säger han.

Stefan Schwarz berättar även att han fortfarande drömmer om att sig upp i rymden och att han hoppas att det någon gång ska bli av. Och nu har han ju ingen klubb som kan stoppa honom. 

Publicerad 2016-02-18 kl 12:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons