POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Schweiziska tidningen om hur Sverige ska besegras: "Dribbla dem yra"

Foto: Bildbyrån.

Den schweiziska tidningen Blick analyserar eftermiddagens åttondelsfinal mellan Sverige och Schweiz.
"Mario Gavranovic kan dribbla de svenska mittbackstornen yra", skriver Blick i sin matchanalys.

Schweiz kliver in i mötet mot Sverige utan försvararna Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär. Dessa förväntas, enligt Blick, ersättas av Michael Lang respektive Johan Djourou. Tidningen skriver även att Valon Behrami väntas ta över lagkaptensrollen i Lichtsteiners frånvaro.

Vidare anser Blick att det finns flera frågetecken i lagets startelva. Ska Steven Zuber, som stod för lagets 1-1-mål mot Brasilien, starta på vänsterkanten eller är det läge att ge den unge, kvicke Breel Emobolo chansen?

Anfallet är även en fråga som tidningen menar blir avgörande för lagets matchbild. Vill man satsa på den 186 cm långe Seferovic, för att matcha svenskar "stora som Ikea-skåp", eller en kortare, snabbare och mer teknisk 175 cm Mario Gavranovic? Den sistnämnde menar de har potential att "dribbla de svenska mittbackstornen yra".
Tidningen skriver att det antagligen blir Gavranovic som startar och att Josip Drmic ses som joker man kan byta in.

Det är främst med sin snabbhet och teknik inom laget som man hoppas slå svenskarna. I en annan artikel från Blick beskrivs de svenska spelarna, och i synnerhet försvaret, som långsamt och trögt. Där hoppas de att spelare som Shaqiri och Gavranovic ska kunna runda den svenska backlinjen och vara nyckeln till en kvartsfinalplats.

Publicerad 2018-07-03 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå