Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Seb Larsson: "Jag fokuserade på fel saker"

GRAZ: Sebastian Larsson är ett alternativ som defensiv mittfältare i landskampen mot Österrike. Och han är van ”hjälpgumma”. I helgen rykte han in som högerback för Birmingham.
- Det är inte min favoritposition direkt, säger han till fotbollskanalen.se.

I helgen fick Sebastian Larsson hoppa in som högerback när Birmingham spelade 1-1 hemma mot Burnley. Anledningen var skadeproblem.

- Det är inte min favoritposition direkt, men jag hjälper självklart till när laget behöver det, säger han.

I morgon kan det vara dags att flytta igen - från högermittfältet in i mitten när Sverige möter Österrike. Skador på Anders Svensson, Tobias Linderoth och Daniel Andersson ger ”Bissen” chans att glänsa i en annan ovan position.

Dessutom lär han få agera ett tag ute på sin normala högerkant. Där har dock Rasmus Elm utlovats speltid. Så det kan bli omdisposition för Larsson under match.

Men Larsson är van. Precis som han är om allt snack om sin framtid. I somras vevades ju en eventuell flytt från Larsson i oändlighet. Slutresultatet – han fick inte flytta för klubben.

- Jag fokuserade på fel saker. Det där är bakom mig nu, förklarar han uppriktigt.

Men snart är det dags för planering för ny säsong…Vad händer? - Som sagt nu är det Birmingham som gäller och så har det varit sedan i höstas. Vi får se efter säsongen vad som händer.

Och det gäller nog främst vad som händer Birmingham. För närvarande är laget trea i Championship vilket ger kvalplats till Premier League.

Publicerad 2009-02-10 kl 19:42