POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Sef och SvFF har haft möten med polisen: "Parterna är eniga om att mycket har blivit bättre"

Foto: Bildbyrån.

Det har rått konflikt mellan polisen och delar av Fotbollssverige.
Lars Christer Olsson, ordförande i Sef, och Karl-Erik Nilsson, ordförande i SvFF, har därför träffat polisen för möten.
- Parterna är eniga om att mycket har blivit bättre, säger ordförandena i ett uttalande på Sefs hemsida.

Under våren rådde det konflikt mellan polisen på en sida mot bland andra klubbar och supportrar på den andra. Anledningen till den ansträngda relationen var på grund av att polisen valt att använda den så kallade ”villkorstrappan” mer frekvent, vilket ledde till att polisen bland annat valde att villkora bort en typ av flagga samt reducerad ståplats.

Med anledning av det upptrissade tonläget har Lars Christer Olsson, ordförande i Sef, och Karl-Erik Nilsson, ordförande i SvFF, haft två möten med polisen under sommaren. De båda ordförandena beskriver träffarna som positiva.

- Samtal har förts på strategisk nivå i en god anda. Parterna är eniga om att mycket har blivit bättre de senaste åren, till exempel har förekomsten av våld och rasism på arenorna minskat märkbart. Användningen av illegal pyroteknik är ett kvarvarande problem och den trenden måste vändas, säger de i ett gemensamt uttalande på Sefs hemsida.

Enligt ordförandena kommer polisen även fortsättningsvis att använda sig av ”villkorstrappan”.

- Polismyndigheten kommer fortsatt använda sig av villkorstrappan samtidigt som en stärkt dialog och ökat samarbete sker med arrangörer och klubbar på olika nivåer nationellt, regionalt och lokalt för att utforma en lämplig lokal tillämpning av trappan. Det gemensamma målet är att vi vill se trygga, säkra och välkomnande arrangemang och att illegal pyroteknik inte ska förekomma på arenorna. Ett ökat fokus ska riktas mot tongivande kriminella personer bland fotbollsbesökarna med syfte att dessa ska lagföras för de brott de begår.

Nilsson och Olsson fortsätter:

- Vi är också överens om att vi ska sträva mot ökad enhetlighet och samsyn inom respektive organisation och mellan organisationerna, och fortsätta dialogen.

Publicerad 2019-09-02 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå