POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Seger överraskad av statyflytten till hemstaden: ”Både rörd och stolt”

Foto: Bildbyrån

Statyerna över landslagstjärnorna ska få ett nytt hem.
I Caroline Segers hemstad Helsingborg.
- Jag blir både rörd och stolt att idrottsmuseet har velat göra, säger hon till HD.

Under torsdagen kom nyheten att statyerna över landslagstjärnorna Caroline Seger, Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani och Nilla Fischer kommer att få ett permanent hem i Helsingborg. För Caroline Seger, som är från Helsingborg, var nyheten oväntad.

- Vadå, är det redan bestämt? Vad roligt. Extra roligt för mig eftersom det är min hemstad. Jag blir både rörd och stolt att idrottsmuseet har velat göra det. Kul att alla har velat komma hem till mig, säger hon till HD.

Efter att svenska fotbollförbundet tillverkat statyerna i somras ställdes de på olika ställen i Sverige. Seger hade trott att statyerna skulle bli kvar på de platserna.

- Men detta blir jättebra. Att vi får stå tillsammans. Det blir en symbolik och folk kan åka och se alla fyra samtidigt – och i min stad. Inte dåligt, säger hon.

Nu kommer de alla att dela hem med statyer över Karl ”Rio-Kalle” Svensson och Henrik Larsson på idrottsmuseet i Helsingborg. Seger menar att det är roligt att skulpturerna samlas och hoppas kunna få med de andra tre landslagsspelarna till invigningen.

- Klart jag löser det. Jag är ju kapten så de kan inte säga något. Fast det är ju svårt att få ihop schemana. Två spelar utomlands, men hon från Linköping [Nilla Fischer] hade man ju kunnat lösa.

Publicerad 2020-01-10 kl 11:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå