Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger: "Semifinal i Europa är inte illa pinkat"

Sverige (dam)

SHEFFIELD. Damfotbollens utveckling går framåt.
Då blir också konkurrensen tuffare, menar svenska spelare efter EM-uttåget. 
- Man får inte heller glömma att vi är ett land som är väldigt litet som tagit sig till semifinal i Europa. Det är inte illa pinkat, säger Caroline Seger.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige ställdes mot värdnationen England i EM-semifinalen under tisdagskvällen och fick enligt lagkaptenen Caroline Seger "en lektion i hur fort det kan gå" när landslaget förlorade med 4-0 inför ett nästintill fullsatt Bramall Lane i Sheffield.

Det var också fjärde gången någonsin som Blågult förlorade mot England genom historien. Och det är allt fler länder som börjar komma ikapp. Bland andra tog sig Belgien till en historisk kvartsfinal, samtidigt som England alltså gick till sin tredje final någonsin i EM.

Caroline Seger menar nu att Blågults prestationer ute i Europa är och har varit bra i och med att Sverige är en mindre fotbollsnation.

ANNONS

- Man blir alltid lite smartare efter varje mästerskap och man lär sig mycket och så lär man sig extra mycket när det inte går som man tänkt sig. Vi får analysera det också och ta med oss alla de lärdomar vi kan av detta. Man får inte heller glömma att vi är ett land som är väldigt litet som tagit sig till semifinal i Europa. Det är inte illa pinkat, säger hon och fortsätter:

- Vi gick till final i OS och sedan har vi brons från 2019. Så resultatmässigt tycker jag att vi har varit med, återigen är vi ett litet land och ett litet fotbollsland jämfört med alla de ute i Europa. Man får ändå ha lite perspektiv på saker, återigen måste vi lära oss av detta, gå vidare och bli bättre.

Stina Blackstenius håller även med om att konkurrensen blir tuffare ute i Europa, 

- Med den här utvecklingen blir lag bättre hela tiden. Likaväl som att vi vill bli bättre är det andra lag som jobbar med saker hela tiden och det är klart att det ger resultat. Jag tycker att man känt i det här mästerskapet att ingen match är enkel på något sätt. Varenda motstånd är ett bra motstånd, så utvecklingen där är positiv, men det gör också att mästerskapen i sig blir svårare, säger Blackstenius och fortsätter:

ANNONS

- Jag tycker att vi visat att vi kan vara på den absoluta toppnivån, men sedan får vi analysera att vi kanske inte riktigt kom upp på den toppnivån nu. Jag är säker på att vi kommer kunna komma starkare ur det här också och lära oss något av det här, säger hon.

Nästa år spelar Sverige VM i Australien och Nya Zeeland.

Publicerad 2022-07-27 kl 10:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto