POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
28v

Seger tonar ner VM-förväntningar: "Vi är inte längre nationen som absolut ska ta medalj"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-versionen av podcasten med Caroline Seger i spelaren ovan.

Sverige ska i sommar spela fotbolls-VM i Frankrike.
Då tonar Caroline Seger ned förväntningarna.
- Vi är inte längre nationen som absolut ska ta medalj, säger hon i Lundhs podcast.

Sverige har länge varit en framgångsrik nation inom damfotbollen. På meritlistan finns bland annat flera OS-, VM och EM-medaljer. Dock har det bara blivit ett guld mästerskapssammanhang och det var i EM 1984.

I sommar ska landslaget åter mäta sina krafter med världens bästa nationer då fotbolls-VM i Frankrike äger rum. De senaste åren har dock framgångarna för det svenska landslaget inte varit lika stora som tidigare, bortsett från OS-silvret 2016. Caroline Seger tror att man i framtiden, eller i Frankrike, inte kan förvänta sig att svenska landslaget ska ta medalj.

- När vi väl kommer till ett mästerskap måste vi vara väl förberedda. Naturligtvis beror det på om vi får en bra lottning och vilka lag vi kommer att få möta. Vi mötte England nu i sista landslagsmatchen och vann den, men det är ett England som jag tror blir helt annorlunda i ett VM där alla lag kommer höja sig. Det är jättesvårt att sia om, men det handlar om att vara skadefria och ha alla spelare i form och med bra självförtroende. De bästa av dagar kan Sverige slå vilket lag som helst, men vi kan också förlora mot vilket lag som helst. Det hade varit otroligt häftigt att gå långt, säger Caroline Seger till podcasten "Lundh".

Det finns ett guld i EM 1984, sedan har det inte blivit något guld sedan dess även om det har blivit medaljer. Hur känner du inför det?
- Det är en lång väg att vandra, och ett VM är det största som man kan uppleva som fotbollsspelare och den svåraste turneringen. Kommer vi så långt som en final gäller det verkligen att klappa sig själv på axeln. Man får inte glömma att Sverige är ett mindre land och att fotbollen ute i världen har tagit stora kliv. Vi är inte längre nationen som absolut ska ta medalj…

Ändå står det i förbundets mål?
- Det har varit där väldigt länge.

Målet har ändå varit mästerskapsmedalj?
- Jag tycker att man ska sikta där, men vilken nation gör inte det? De bra dagarna kan vi definitivt slå alla lag, men vi måste bli jämnare och ha en bättre lägstanivå, så är det bara.

Se hela tv-versionen av podcasten med Caroline Seger i spelaren ovan.

Under lördagen kommer det stå klart vilka Sverige får möta i fotbolls-VM, då lottningen äger rum. Lottningen ser du live på TV12 och Fotbollskanalen med start 17.50.

212 - Caroline Seger

Avsnitt 212 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Caroline Seger. Landslagets lagkapten talar om vad som krävs av Sverige i VM, om att det tidigare spelet inte räckt långt, om att Peter Gerhardsson jobbar med detaljer som aldrig tidigare i landslaget, om betydelsen av att man fått in en riktig mental tränare och om tankarna på att spela vidare i Blågult.

Caroline Seger berättar även om efterspelet till Nilla Fischers tal, om chocken när hon fick reda på att herrarna gått ner i ersättning, om den dåliga relationen med herrlandslaget, om varför damlandslaget spelade ett år utan avtal, om varför man inte strejkade i EM 2017 som en del ville och om ilskan och telefonsamtalet till Håkan Sjöstrand när han gick ut i en intervju och påstod att damlandslaget fått mer än man begärt.

Dessutom ger Seger sin syn på den tunga tiden i Lyon som fick henne att vända hem, om Rosengårds tunga säsong, om hur svenska klubbar halkar efter, om bristen på samarbete i svensk fotboll och om framtiden efter att spelarkarriären är över.

Publicerad 2018-12-08 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå