Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sex miljoner för Hamrén – kostar mer att få loss ännu tidigare

Förbundet betalade sex miljoner kronor för att köpa loss Erik Hamrén, enligt vad fotbollskanalen erfar. Och det kostar extra att få loss honom tidigare:
- Vi har vetorätt och har ingen skyldighet att lösa honom då, säger Mikael Santoft, generalsekreterare i förbundet, till fotbollskanalen.se.

På onsdagen nådde svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Mikael Santoft en överenskommelse med Rosenborg om Erik Hamrén.

Den är konfidentiell, men enligt fotbollskanalen.se:s uppgifter betalade förbundet lika mycket som norska förbundet gjorde för Åge Hareide: drygt sex miljoner svenska kronor.
- Det är vad som gäller i cash, sedan är det fler variabler och lite beror på hur länge Erik blir kvar i Rosenborg och vilken prislapp man sätter på det, säger en källa med god insyn i förbundets arbete att rekrytera ny förbundskapten.

Mikael Santoft säger att han inte kan kommentera eventuella belopp eftersom förbundet accepterat den klausul som reglerar hemlighållande av avtalet som innebär att Sveriges nye förbundskapten jobbar dubbelt under stora delar av 2010.
- Vi har betalat en summa för hela paketet som innebär att Erik är disponibel till landskamperna fram till 1 september och därefter är förbundskapten på heltid, säger Santoft.
- Innehållet i pengar är konfidentiellt som du säkert förstår.

Hur har reaktionerna varit inom fotbollsrörelsen – sett till det stora beloppet?
- Faktiskt inga, men det är bara att inse att svensk fotboll aldrig varit med om det här tidigare och det handlar i dag om enorma summor som cirkulerar i fotbolls-Europa.

Många tror att Rosenborg kommer att skaffa en ny tränare före den 1 september och att det gör det möjligt för Erik Hamrén att bli förbundskapten på heltid ännu tidigare.

Men då blir det ännu dyrare för det svenska förbundet – Santoft har själv förhandlat fram den trappa som sätter priserna.
- Om Erik erbjuds att sluta före den 1 september kommer vi att få frågan om vi vill lösa honom. Säger vi ”ja” så finns det en fast summa som gäller just då, säger Mikael Santoft.

- Vi har vetorätt och har ingen skyldighet att lösa honom då, om det blir så blir det en ny överläggning.

Publicerad 2009-11-06 kl 17:54
Annons
Annons
Annons