Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Shaaban slår tillbaka mot Isaksson-kritik: ”Det är befängt”

Rami Shaaban förstår inte kritiken mot Andreas Isaksson.
Utan försvarar Hamréns målvaktsval:
- Kollar man alla hans landskamper har han varit grym, säger den förre målvakten i podcasten Lundh.

Under flera år har Andreas Isaksson fått kritik för sitt spel med fötterna och att han aldrig tar någon straff, och många hade nog velat byta ut honom. En som har bättre koll än de flesta på Andreas Isaksson är Rami Shaaban som först spelade med honom i Djurgården och sedan tampades med honom i landslaget.

Fast i landslaget var det alltid Isaksson som var förstamålvakt – hur än Shaaban kämpade:

- Jag gjorde allt jag kunde för att slå ut Isaksson och spelade en del kvalmatcher när han var skadad och jag gjorde det bra, tror inte jag släppte in ett enda mål, men sedan valde Lagerbäck ändå ”Isak” efter han kom tillbaka efter skada. Då kände jag att jag kunde inte göra mer och fick acceptera det, säger Rami Shaaban i podcasten Lundh.

Den förre landslagsmålvakten är extra imponerad av att Isaksson kunnat vara så bra under Erik Hamrén trots många skiften i backlinjen i landslaget:

- Man måste lyfta Isaksson efter så mycket byten och ändå har han levererat. Jag tror inte att jag hade klarat av att hålla samma kvalitet när det kommer till det. Där har han varit grym, det har varit problem där det bytts en hel del spelare hela tiden.

Rami Shaaban förstår inte att många svenska fans är kritiska mot Andreas Isaksson:

- Det är befängt, men man kan ifrågasätta att han inte spelat så mycket och det tycker han säkert själv, men han har gjort det bra, säger Rami Shaaban.

- Isaksson är inte den som sticker ut massmedialt. Kollar man alla hans landskamper har han varit grym. Han har räddat oss många gånger. Tycker det är tråkigt att det blir så.

Hur tycker du fansen ska göra?
- Han ska hyllas, han har gjort enormt mycket för Sverige. Jag är mer orolig för tiden efter Isaksson, vi har ingen riktigt klar ersättare. Det är jag orolig för. Jag säger inte att det inte funkar, men det känns inte som att det finns en arvtagare som det funnits tidigare.

Om det blir straffar – ska Sverige testa att göra som Holland och byta målvakt inför straffläggningen?
- Inte fel att prova, bara att kolla i andra idrotter där man vågar göra saker. Det Holland gjorde var en aha-upplevelse och nu gick det vägen.

107 - Rami Shaaban

Avsnitt 107 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rami Shaaban. Den förre landslagsmålvakten fick stå i VM-premiären 2006 trots endast en halvlek i Blågult innan dess, och det efter att Andreas Isaksson fått en lätt hjärnskakning. I podden berättar han om tiden i landslaget och under VM 2006 och EM 2008, om de påstådda sprickorna i landslaget, om att försöka bli förstemålvakt för Sverige och vad han anser om den ständiga kritiken mot Andreas Isaksson. Dessutom om den osannolika karriären där han var på väg att lägga av flera gånger, hur han slog ut Isaksson i Djurgården, hur han kunde gå från utlånad till Värtan och till Arsenal på 18 månader och den tunga tiden utan klubb. Ramis Shaaban berättar även om den svåra tiden i Hammarby, om hur klubben ville bryta kontraktet, fansens ilska mot honom, de felaktiga uppgifterna om hans lön samt hur skattemyndigheten tog nästan hela signeringsbonusen från Hammarby.

Publicerad 2016-06-13 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons