Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sjöstrand försvarar Hamrén

Foto: SCANPIX/SvFF

Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand försvarar Erik Hamrén. Han anser att förbundskaptenen tagit ett tydligt avstånd från de förhållandena i synnerhet kvinnor lever under i Iran.

- Jag tycker att Erik klargjorde på ett tydligt sätt... det är väl klart att Erik, som alla andra, är helt emot all form av förtryck, säger Sjöstrand.

Förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson hörde under söndagskvällen av sig till både Aftonbladet och Expressen och hävdade att Hamrén känt sig kränkt av att han framställdes som han inte tog avstånd från bland annat det kvinnoförtryck som råder i Iran.

Nilsson var inte på plats på Friends för att svara på frågor. I stället fick Sjöstrand försöka reda ut varför Hamrén inte uttalat sig tidigare, trots att han fått möjligheten.

Välkomnar debatten
Sjöstrand menade att Hamrén inte uppfattat att han fått en direkt fråga, men han erkände också att han enbart pratat med Hamrén och inte hört frågorna som ställdes.

Samtidig välkomnar Sjöstrand debatten.

- Det positiva är att de här sakerna bli belysta och debatteras. Vi tror inte på att isolera, utan på dialog och involvering för att ta saker framåt.

- Det finns politiska dimensioner i det här. Idrott och politik hör ihop. Det finns beröringspunkter men vi tror på dialog och involvering, säger han.

Risk för protester
Ett stort antal åskådare med iranskt ursprung väntas till tisdagskvällens landskamp, bland dem troligen åtskilliga som är kritiska mot den nuvarande regimen i Teheran.

Det finns risk för oroligheter och protester.

- Det pågår en hel del runt det. Vad som kan hända och så vidare. Det finns en beredskap kring det. Hur det ser ut i detalj är något jag inte ska prata om, säger Sjöstrand.

I överenskommelsen kring landskampen finns också en flicklandskamp mellan Sverige och Iran.

- Vi fick in en annan dimension i det hela med en flicklandskamp som jag hoppas kommer inom ett par år, säger landslagschefen Lars Richt.

Enligt Karl-Erik Nilssons ord från i höstas ska den spelas nästa år.

- Inom ett par år är ambitionen, säger Richt.

Han vill inte kommentera om Iran har betalat för att få spela på Friends. 31 000 biljetter är sålda till landskampen.

Publicerad 2015-03-30 kl 14:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons