Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sjöstrand sätter ner foten: "Det är inte så vi uppträder"

Foto: SCANPIX

ABU DHABI. Sveriges landslagschef Lars Richt menar att det förekommer att svenska ledare dricker alkohol i landslagsdräkt. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand sätter nu ner foten.
- Är vi i de här sammanhangen och har på sig Svenska Fotbollförbundets dräkt, då dricker vi inte alkohol, säger Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen On Tour diskuterade under onsdagen finska ledare som offentligt drack alkohol i landslagsdräkter. Frågan ställdes sedan till såväl Sveriges förbundskapten Janne Andersson och Lasse Richt som båda tyckte att det kunde vara okej.

- Richt sa att "man får använda sunt förnuft, och det händer och förekommer att vi också sitter med en landslagströja på och tar en öl ibland på eftermiddag/kväll", berättade Andréas Sundberg i On Tour.

Men efter detta så har SvFF haft ett möte på torsdagsmorgonen och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand har gjort klart vad som gäller.

- För mig är det så här; när man uppträder inom ramen för våra landslag och i de här sammanhangen och har Svenska Fotbollförbundets dräkt på sig, då dricker vi inte alkohol. Och det är de regler och det förhållningssättet man har att rätta sig efter, säger Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Både Lasse Richt och Janne Andersson tyckte inte att det var ett problem.
- Jag tror de utryckte sig lite.. Att det blev lite onyanserat i så fall. Men om dom är ute på en middag en kväll är det okej. Däremot om de sitter och har sina landslagskläder på sig, det är för mig inte så vi uppträder. De regler man har att förhålla sig och det förhållningssättet vi tillämpar det är att då dricker du inte alkohol offentligt och öppet.

- Att sitta vid poolen, i baren, i våra landslagskläder - det är inte okej. Och det kan säga att vi pratat om i dag på morgonen och alla är helt överens. Alla tycker det också. Det är för mig en självklarhet för hur vi uppträder och hur vi ska uppfattas utifrån de roller vi har och de förebilder vi ska vara.

För det har man ju sett, ledare som suttit i kläder och druckit öl.
- Jag har inte sett det. Så jag kan inte.. Jag har inte sett någonting av det faktiskt. Men precis som med allt annat så måste man prata om saker. Hur vill vi uppträda och hur vill vi uppfattas? Och för mig är det självklart. Och i så fall får man ta det alkoholfria alternativet på öl.

- I offentliga sammanhang som det här är utåt sett, att man då sitter på det sättet och dricker. Nä, det tycker inte jag. Och det är reglerna man har att rätta sig efter.

Publicerad 2017-01-12 kl 11:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER