POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Skadad Ekdal kan missa U21-EM

Här kommer en tung nyhet inför U21-EM.
Juventusspelaren Albin Ekdal riskerar att missa turneringen - en ljumskskada sätter stopp.
- Är jag inte hundra procent spelklar så är det ingen idé, säger han till fotbollskanalen.se.

19-årige Albin Ekdal har debuterat i Juventus A-lag under säsongen och förväntas bli en av stjärnorna i sommarens U21-EM i Sverige. Men Sverige kan tvingas att klara sig utan Juve-spelaren. Mittfältaren blir inte kvitt sin ljumskskada och Ekdal själv börjar känna oro.

- Lite grubblar man ju. Jag har haft ont i två månader och det gäller att jag kan komma igång nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Den förre BP-spelaren Ekdal fick problem i samband med en turnering med primaveralaget för drygt två månader sedan. Efter det har han varken spelat någon form av match eller tränat för fullt.

- Jag har inte haft problemet tidigare utan det dök upp efter matcherna där. Vi spelade på konstgräs bland annat, säger Ekdal som varit på blixtvisit i Stockholm under ett par dagar.

Om tolv dagar presenterar förbundskapten Jörgen Lennartsson truppen som ska delta i U21-EM. Ekdal har nyligen varit i kontakt med Lennartsson och pratat om sin skada och möjligheter att vara med.

- Vi ska höras i veckan. Det blir bättre och bättre och jag jobbar stenhårt varje dag i Italien.

- Jag måste börja träna för fullt för det börjar bli lite brådis nu.

Albin Ekdal är dock inte sugen att vara med om han inte är helt frisk.

- Klart man vill vara med. Det spelas ju i Sverige och allt. Men är jag inte hundra procent spelklar så är det ingen idé. Jag vill inte komma med och göra dåligt ifrån mig och täcka upp platsen för någon som kan göra ett bättre jobb.

Publicerad 2009-05-11 kl 20:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå