POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Skåne och Halland lägger ner elitsatning på ungdomar

Foto: SCANPIX

Skåne och Halland har förändrat sin syn på talangutveckling. Nu lägger förbunden ner sina elitsatsningar för barn och ungdomar.
- Vi gör det för barnens skull, säger Johan Johqvist, ordförande i Hallands fotbollförbundet till DN. 

Under sommarens elitläger i Halmstad så kommer inga barn från varken Skåne eller Halland att medverka. Detta efter att respektive förbund bestämt sig för att förändra sin syn på talangutveckling. 

De stora förändringarna som kommer att ske förutom nobben till elitlägret är att man lägger ner sina distrikslag. Anledningen är att styrelsen tror på den forskningen som säger att barn inte ska specialiseras för tidigt och att det är svårt i ung ålder peka ut vem som blir Sveriges nästa Zlatan.

- Vårt uppdrag är inte att exkludera barn och ungdomar genom att ta ut vissa ungdomar till distriktslag och elitläger, vi har ett bredduppdrag och det är att värna om hela den halländska fotbollen, säger Johqvist till DN. 

I vintras beslutade svenska fotbollförbundet att ta bort möjligheterna att utse en vinnare i seriespel för barn under 13 år. Hallands fotbollförbund var däremot före SvFF att utföra den åtgärden och Johqvist menar nu att man bör se om synen på talangutveckling på nationell nivå. 

- Jag tycker Svenska fotbollförbundet borde syna sin egen ungdomsverksamhet, den har i många år sett ut som den gör i dag med elitläger och ungdomslandslag. Ger det den effekt som man vill ha, det tror inte ja, säger han till tidningen.

Publicerad 2016-04-25 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå