Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Skojfrisk Hamrén berättade om hustrun och buggdans

Han berättade hur han förförde sin fru och dansade bugg med norske juristen Eva Joly i Skavlan. Erik Hamrén bjöd på stor underhållning under sitt första dygn som förbundskapten.

Om Erik Hamrén är lika modig och framgångsrik i förbundskaptensrollen som han är kärlekslivet har det svenska fotbollslandslaget några ljusa år framför sig. Som gäst i SVT:s underhållningsprogram Skavlan, som sänds på fredagskvällen, berättade han hur han ingjuter mod i sina spelare — samma mod som fick honom att få sin nuvarande hustru på fall.

- Jag köpte fem röda rosor och gick fram till henne och frågade om jag fick bjuda på lunch, det blev lunch och nu har vi varit tillsammans i 25 år, säger Hamrén.

När han fick frågan om den danstalang som tog honom till SM i bugg bjöd han upp den andra Skavlan-gästen Eva Joly, som gjorde sig känd som korruptionsbekämpare i Frankrike, för att visa att takten sitter i. Erik Hamrén hade glimten i ögat genom hela intervjun, även när det kom fotboll på tal. Dubbleringen av tränarsysslan i Rosenborg och landslaget tog han med en klackspark.

- Rosenborg ville inte släppa mig, jag är för bra, sade han med ett skratt.

- Jag har haft två jobb i hela mitt liv. Innan 1994 var fotboll en hobby och jag jobbade både med det ena och det andra för att få ihop det, det är inget nytt. Jag har en filosofi om att om man bestämt sig för något så klarar man det.

Och bestämt säger Hamrén att bra resultat kommer att gå före underhållande fotboll i landslaget.

- Visst vill man spela underhållande fotboll, men får vi stryk får inte jag vara kvar. Men jag har aldrig hört att en tränare säga att vi sak spela tråkig och defensiv fotboll, säger Hamrén.

Publicerad 2009-11-05 kl 21:20
Annons
Annons
Annons