POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Slagit ut Tyskland, Italien och Holland - men Sverige är inte nöjda: "Vill göra något riktigt stort av sommaren"

Foto: Bildbyrån.

S:T PETERSBURG. Sverige vann gruppen och är i åttondelsfinal.
Men är inte nöjda.
- Två vinster kan man inte vara nöjd med, säger Albin Ekdal.

Janne Anderssons landslag har på vägen till VM lämnat stora nationer som Italien och Holland bakom sig. I VM har laget vunnit gruppen och slagit ut världsmästaren Tyskland. Men spelarna är långt ifrån nöjda.

- Det är stort med åttondelsfinal. Men det var bara ett litet mål att gå vidare från gruppen. Det är nu det börjar på riktigt. Det är nu vi ska visa om vi har här att göra eller inte. Två vinster kan man inte vara nöjd med. Minst några segrar till. Vi har chans och vill göra något riktigt stort av den här sommaren, säger Albin Ekdal.

Mikael Lustig har inte de bästa minnena av sina två senaste mästerskap. I EM i Ukraina var han inblandad i en omtalad situation där han i premiären mot värdnationen släppte en stolpe när det blev mål, och i EM i Frankrike skadade han sig i första matchen som var mot Irland. Nu har han fått lite revansch och är framme i åttondelsfinal - men han är inte heller nöjd än.

- Det är klart att det är en jäkla skillnad på det här mästerskapet och de innan, man har alltid målat upp bilder att det ska gå bra, man målar upp bilder om att folk hemma är glada och äntligen får man vara med om det. Det är underbart, säger han.

- Klart att man nås av bilder från nära och kära. Man ser på torg hemma i Sverige hur folk sitter under klarblå himmel och har det gött och ser oss vinna.

John Guidetti har vunnit U21-EM, och drömmer nu om att gå långt i VM.

- Man ser självklart att folk tycker det är kul att kolla på VM, det är ingen chock. Sedan får vi enormt mycket kärlek och folk är stolta över vad vi har gjort. Det är kul. Svenskarna är optimister och hoppas på det bästa och tror på det mesta. Det gör jag också, där är vi lika. De har drömmar om VM-guld. Det är kul, säger han.

- Jag tror inte det är press. Vi är alla hjältar i Sverige just nu och alla är stolta över det vi gjort och åstadkommit tillsammans. Vi är stolta över våra fans och de är våra hjältar. Oavsett vad som händer är vi alla glada.

Publicerad 2018-07-03 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå