Slovenien straffade U21-laget - EM-hoppet lever ändå

Sverige

Inga poäng i Slovenien för Sveriges U21-landslag - men EM-drömmen lever än. Vinst mot Ukraina ger playoff.

Ett skadedrabbat Sverige förlorade U 21-matchen i EM-kvalet i Maribor mot Slovenien med 1-2. Detta efter att Slovenien avgjort på straff i den 82:a minuten. En olycklig straff som kom när Miiko Albornoz sträckte ut handen och stoppade ett slovenskt inlägg.

Dejan Luzarevic satte säkert straffen bakom Karl-Johan Johnsson i det svenska målet. Dystert för Sverige som fram till dess hade gjort en riktigt bra andra halvlek, bland annat genom kvitteringen till 1-1 som Jakob Johansson forcerade in efter en hörna.

Sverige hade säkrat gruppsegern vid seger men kan nu bli allt mellan etta och trea. Det avgörs på måndag i Kalmar när Sverige möter Ukraina. Vinst där ger gruppvinst, oavgjort och Sverige är grupptvåa, förlust betyder tredje plats och missat avancemang till play off.