Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Solbakken: "Sveriges första halvlek - EM:s svagaste"

Foto: TT

Omdömena efter Sveriges match har varit svala.
Nu sällar sig Ståle Solbakken till kritikkören.
- Deras första halvlek var turneringens svagaste prestation, säger han till BT.

Sverige klev under måndagen in i EM. Utfallet blev ett oavgjort resultat mot Irland. Ett Irland som styrde och ställde under stora delar utav matchen och tog ledningen efter mål av Wes Hoolahan. Sverige förmådde ändå kvittera matchen efter ett självmål av Ciaran Clark. 

Sveriges insats har efter matchen både kritiserats av dem själva och av andra fotbollstyckare.

- Vi slarvar en del och kommer inte riktigt upp till den nivå vi ville. Mot ett bra lag som Irland måste man göra det, sa Oscar Lewicki under tisdagens mixade zon.

Nu går FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken, som till vardags bossar över Erik Johansson, Ludwig Augustinsson och Robin Olsen, ut och ger Sverige en släng av den beryktade kritiksleven.

- Dessvärre blev den första halvleken för oss nordbor en irländsk enmansshow, den svenska prestationen under den halvleken var turneringens svagaste. Efter Irlands mål blev det bättre med en farligare Zlatan. Då var han där han ska vara – framför det irländska målet. Det gav Sverige oavgjort, säger han till danska BT.

Om Sverige ska ha nån slags förhoppning om att överleva i EM, så mässar Solbakken om att Ibrahimovic gör det bäst att befinna sig framför målet.

- Är han där så lever hoppet för våra grannar, säger han.

Publicerad 2016-06-14 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons