SPELARBETYG: Asllani glänste i Sveriges kross av Slovakien

GÖTEBORG. Sverige krossade Slovakien med hela 7-0.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Kosovare Asllani
Återigen arkitekten bakom det svenska anfallsspelet. Satte själv 1-0 (från hörnflaggan) och spelade mycket vackert fram Lina Hurtig strax därpå till 2-0. Kreativ och otroligt viktig för Sveriges offensiv. Ser ut att vara i kanonform.

Magdalena Eriksson
Återigen en bra match som mittback av Chelsea-fösvararen. Stabilt försvarsspel matchen igenom och skicklig med bollen.

Julia Zigiotti Olme
UT 82. Hade det tufft mot Ungern och inledde ganska svagt även mot Slovakien. Men spelade upp sig ju längre matchen led och var inblandad i flera mål framåt. Dels skarvade hon fram bollen till det som slutade med att Linda Sembrant hittade nätet, dels slog hon det fina inlägget som Nathalie Björn nickade in. Kämpade och slet förtjänstfullt.

Stina Blackstenius
In 45. Fick hoppa in i stället för Janogy redan i paus och levererade direkt. Satte två fina mål bakom Slovakiens målvakt och såg överlag hungrig ut i boxen. Kanoninhopp av Blackstenius. Triggad av petningen?

Jonna Andersson
Betydligt större offensivlusta i den här matchen jämfört med Ungern borta. Kom runt på kanterna fint, framför allt i andra halvlek och slog ett par farliga inlägg. Löpstark - bra insats.

Hedvig Lindahl
Stabil insats återigen från Lindahl. Hade inte jättemycket att göra men agerade med pondus de få gånger hon sattes på prov.

Hanna Glas
Godkänd insats, men den här kvällen överglänst av kollega på andra flanken, Jonna Andersson. Precis som som senast ett bra jobb defensivt, men hittade inte riktigt samspelet med Jakobsson.

Linda Sembrant
Målskytt och en klart godkänd insats av Linda Sembrant. Men bitvis överglänst av Magdalena Eriksson som var på en lite högre nivå.

Nathalie Björn
Ganska anonym match av Björn, förutom målet så klart, framför allt i första halvlek. Spelade precis som hela laget upp sig och gjorde ett snyggt mål med pannan. Stack inte ut varken åt det ena eller andra hållet.

Sofia Jakobsson
Svag tvåa. Såg ut att vara ovän med bollen och kom inte alls till sin rätt. Viss höjning i andra halvlek, men nej det här var inte Real Madrid-stjärnans bästa insats. Hade flera gånger chansen i offensiven men slarvade.

Lina Hurtig
UT 71. Klassavslut som gav Sverige 2-0 i den första halvleken, då hon placerade bollen precis intill bortre stolpen med sin vänsterfot. Gjorde i övrigt inget större väsen av sig och ersattes med 20 minuter kvar av Fridolina Rolfö. Fick chansen i startelvan i stället för Stina Blackstenius och gjorde det klart godkänt.

Medelen Janogy 2

Ut. 45. Tvåmålsskytten från Ungern-mötet uträttade inte speciellt mycket som central anfallare och fick kliva av till förmån för Stina Blackstenius redan i paus. Besvärades förmodligen av en skadad vad, vilket var anledningen till bytet.

-

Spelade för kort tid för att betygsättas: Fridolina Rolfö (In, 71), Loreta Kullashi (in 82)

Publicerad 2019-10-08 kl 20:42