Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SPELARBETYG: De briljerade i Sveriges play off-seger

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges mål mot Italien i sportsändningen ovan.

SOLNA. Sverige tog en väldigt viktig 1-0-seger mot Italien.
Jakob Johansson gjorde matchens enda mål och här är Fotbollskanalens betyg.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Victor Nilsson Lindelöf
Visade kvalitet och gjorde en väldigt bra insats. Lugn och trygg med bollen. Spelade klokt och var inte rädd för att trycka på framåt. Ingav ett lugn vilket smittade av sig.

Andreas Granqvist
Uppträdde som den ledare han är. Styrde, var resolut och bjöd inte på något. Väldigt bra inställning.

Emil Forsberg
Blixtrade till flera gånger och visade vilka kvaliteter han har. Kvick, teknisk och vågade utmana och gjorde det bra. Skojade friskt med flera italienare och i den första halvleken fick Parolo och De Rossi köpa korv.

Viktor Claesson
Spelade med kraft och gjorde ett jättejobb i både försvarsspel och anfallsspel. Väldigt bra fysik och var lugn och trygg med bollen.

Sebastian Larsson
Ännu en bra landskamp av Larsson. Kan mycket väl ha varit den som sprang mest på planen och sprang oftast rätt. Offrade sig för laget flera gånger och vi minns speciellt en hemlöpning där han var först på en lurig retur. Lugn och klok med bollen.

Albin Ekdal
UT 56. Stark första halvlek och var då en av Sveriges bästa spelare. Smart, lugn, rörlig och bra passningsspel. Var flera gånger rutinerad och fick enkla frisparkar så att laget kunde andas och flytta fram. Bra på att spela sig ur motståndarnas press. Tvingades utgå skadad.

Ola Toivonen
Fick ofta agera uppspelspunkt och det är inte en helt tacksam uppgift mot Italiens tre fyrtorn i backlinjen. Men Toivonen är en smart spelare och löste det bra. Tog skitjobbet och vann dueller. Bra jobb innan 1-0.

Marcus Berg
UT 74. Matchbilden var inte någon dröm för Berg men han gjorde ändå ett väldigt bra jobb. Sprang på allt och gav Chiellini en match i flera dueller. Låg bakom Verrattis kort vilket betyder att den italienske stjärnan är avstäng i returen.

Robin Olsen
Otroligt viktigt att Olsen höll nollan med tanke på bortamålsregeln. Hade några bra räddningar och ska även vara tacksam för sin ena stolpe i den andra halvleken.

Emil Krafth
UT 83. Inte helt enkelt att kastas in i hetluften och ersätta Mikael Lustig i en playoff-match. Men Krafth gjorde det bra. Stängde sin kant och det var det viktigaste. Stark och bra i duellspelet. Spelade enkelt.

Jakob Johansson
IN 56. Hoppade in i den andra halvleken – och vilket inhopp! Johansson hade inte varit på planen länge innan han avgjorde matchen med ett skott utanför straffområdet. Därefter handlade det bara om att stänga matchen och det gjorde han bra.

Ludwig Augustinsson
Inte den bästa matchbilden för vanligtvis offensivt duktige Augustinsson. Hade ibland problem i defensiven och slog bort en del enkla passningar. Det var nära att det small till vid något tillfälle när Italien kom runt och slog in bollen från Augustinssons kant. Men ”Ludde” var med och bidrog till en väldigt viktig nolla.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Isaac Kiese Thelin (IN 74), Gustav Svensson (IN 83)

Publicerad 2017-11-10 kl 22:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons