SPELARBETYG: De tog chansen i Sveriges seger

SOLNA. 2-1-seger i träningsmatchen mot Uzbekistan.

1 - Underkänd

-

-

Jesper Karlsson
Den som hotade mest. Finurlig, teknisk och bra självförtroende. Fin assist till 2-0-målet. Hade bud på fler assist, bland annat till Mattias Svanberg som var nära att göra 3-0. Farlig frispark i matchens slutskede.

Mattias Johansson
UT 62. Imponerade främst offensivt. Följde ofta med upp i anfallen och högerbacken var dels nära en assist i 11:e minuten och dels nära att göra mål med ett tungt skott en stund senare. Bjöd på härlig energi och kvickhet.

Martin Olsson
Vänsterbacken hade kontroll på sin kant defensivt och var säker med bollen vid fötterna. Kom till en del fina inspel och var bra när han utmanade motståndare offensivt. Stark insats.

Isaac Kiese Thelin
Gjorde 2-0 efter fint förarbete av Jesper Karlsson. Var en bra uppspelspunkt och bra bollmottagare. Kombinerade fint ett par gånger och banade väg för lagkamrater.

Mattias Svanberg
Gjorde det helt okej som tvåvägsmittfältare. Blixtrade till några gånger. Fin löpning och medtagning in i motståndarnas straffområde, och var nära att göra 3-0. Gjorde också två bra brytningar, bland annat en i eget straffområde vid farligt läge.

Marcus Danielson
UT 81. Mestadels följsam, lugn och trygg som vanligt. Men kaptenen för dagen blev genomspelad vid Uzbekistans reducering, när han inte klarade av att blocka en passning som egentligen gick rakt på honom. Nära att nicka in 3-1 på hörna i andra halvleken.

Joakim Nilsson
Ofta steget före de uzbekiska spelarna i duellerna och gjorde inga misstag med bollen. Men mittbacken tappade helt bort Shomurodov när han löpte igenom i djupled och satte gästernas reducering. Borde nog ha nickat in 3-1 på hörna i den andra halvleken men missade målet.

Jens Cajuste
Hade inte spelat match på länge. Och det märktes ibland. Blandade och gav. Visade i första halvlek prov på sin elegans när han var smidig och snabbt gled förbi två motståndare och spelade vidare bollen. Men tappade boll slarvigt ett par gånger, slog bland annat en passning rakt in i banan, på egen planhalva, till en motståndare.

Robin Quaison
UT 62. Hade svårt att imponera, trots svagt motstånd, och lyckades inte sätta press på Isak och Kulusevski. Bra när han slog in bollen i straffområdet när en motståndare styrde in den i eget mål till 1-0. Men hade sedan svårt att lyckas i avgörande lägen med passningar och medtagningar. Svag tvåa.

Kristoffer Nordfeldt
Målvakten hade inte överdrivet mycket att göra, men han var vaken när han behövde vara det. En stabil prestation.

Jordan Larsson

IN 62. Piggt inhopp. Tog initiativ med löpningar, vann en frispark högt upp i planen och kom till ett bra skottläge inne i straffområdet.

Carl Starfelt
IN 62. Mittbacken fick hoppa in på centralt mittfält. Jobbade på bra och försökte bidra framåt med djupledslöpningar.

Daniel Sundgren
IN 62. Debutanten skötte sig bra. Inga konstigheter defensivt och Aris-spelaren ville även vara del av Sveriges anfall.

Ken Sema
Hade svårt att imponera på sin kant. Utmanade och hotade för sällan. Tappade markering vid farligt läge i första halvlek. Hade också svårt att få till det i offensiven.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Viktor Claesson (IN 81)

Publicerad 2021-09-05 kl 16:50