ZAGREB. Sverige förlorade med 2-1 borta mot Kroatien i Nations League.

-

Victor Nilsson Lindelöf
Mittbacken motade bort mycket och han var själv lugn och trygg med bollen vid fötterna. Tog initiativ offensivt och höll en hög nivå i passningsspelet.

Emil Forsberg
Svag första halvlek men mycket bättre i andra. Kom då in mer centralt i banan och hade mer boll rättvänd. Byggde upp flera fina anfall. Oerhört kylig assist till 1-1.

Dejan Kulusevski
Stark andra halvlek och ville hela tiden framåt. Hade ett par bra genombrott. Ville mycket och var lite för självisk några gånger när han kunde sätta lagkamrater i bra lägen.

Kristoffer Olsson
Svag första halvlek men mycket bättre i andra. Tog tag i det, var ofta spelbar och satte fart på tempot med smarta passningar.

Marcus Berg
Målskytt. Var på rätt plats vid rätt tillfälle och satte, efter en fin passning av Forsberg, 1-1. Växte i andra halvlek och var bra i bollmottagningar. Farlig nick som det var nära att bli 2-2 på.

Viktor Claesson
IN 65. Piggt inhopp. Kom in och var direkt med och byggde upp anfallet till 1-1. Tog kort efter en fin djupledslöpning och fick bollen i bra läge av Forsberg.

Robin Olsen
Målvakten kunde inte göra mycket åt Kroatiens båda mål och han stod för flera bra räddningar. Såg till att hålla liv i 1-0 innan Sveriges kvittering.

Mikael Lustig
Högerbacken hamnade på efterkälken vid 1-0 efter Isaks felpass. Var bra i andra halvlek och stod för en viktig löpning och pass vid Sveriges 1-1-mål.

Albin Ekdal
UT 83. Bra arbetsinsats, men fick inte ut så mycket av sitt offensiva spel. Lyfte sig i andra halvlek och viktig med sin rutin.

Alexander Isak
UT 65. Misstag vid 0-1 när han väldigt slarvigt slog bort en boll rakt på Modric centralt som blixtsnabbt kontrade in matchens första mål. Gick ut när det stod 0-1.

Pontus Jansson
Stabil match, länge… Men stod för ett sent, och stort, misstag när han förlorade en duell vid Kroatiens 2-1-mål.