SPELARBETYG: Duo glänste när Sverige blev EM-klart

Här är Fotbollskanalens betyg på de svenska spelarnas insatser i 2-0-segern.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Emil Forsberg
Den som glänste mest. Otroligt bra med boll. Yttern stod för ett briljant förarbete till 1-0 när han lurade upp flera rumäner på läktaren och sedan slog in ett inlägg som Berg nickade in. Klasshalvlek i första.

Marcus Berg
UT 78. En väldigt bra insats av forwarden. Fick till en perfekt nick till 1-0 och spelade fram Quaison till 2-0. Var nära att nicka in 3-0 på en frispark i andra halvlek. I övrigt löpte han smart, levererade i duellspelet och fördelade boll.

Victor Nilsson Lindelöf
Stångades på bra i tuffa luftdueller, var bra med boll och löste kluriga situationer. Lyckades peta bollen till hörna vid ett jätteläge för Rumänien precis innan paus.

Pierre Bengtsson
Vänsterbacken skötte sig bakåt och bidrog framåt. Återigen en stabil insats sedan comebacken i landslaget.

Sebastian Larsson
UT 69. En del av Sveriges fina presspel. Mittfältaren jobbade stenhårt och var bra i passningsspelet. Slog en fin frispark i den 60:e minuten som var nära att resultera i att Berg nickade in 3-0.

Albin Ekdal
Stod rätt, snappade upp många bollar och tog för sig i dueller. En bra match av mittfältaren. Var nära att näta vid två tillfällen.

Kristoffer Olsson
Mittfältaren var återigen svår att ta bollen ifrån och var inblandad i en hel del framåt för Sverige. Tillför mycket centralt och har blivit en viktig del av Janne Anderssons landslag.

Robin Quaison
Lurig och hal för motståndarna, som vanligt. Forwarden var nära (?) att fixa en straff efter en halvtimmes spel och satte därefter 2-0 med ett säkert avslut kort därefter.

Andreas Granqvist
Bra i positionsspelet, stark i dueller och var på tårna när Rumänien attackerade. Mittbacken stod också för bra uppspel.

Robin Olsen
Tvingades inte till några superräddningar, men var vaken när det krävdes och tog det han skulle.

Mikael Lustig
Stabil på sin högerbacksplats. Var också delaktig i 2-0-målet, då han slog inspelet som Berg tryckte ner till målskytten Quaison.