SPELARBETYG: Fem svenskar underkända efter plattmatchen

Sverige (herr)

SOFIA. Sverige föll borta mot Bulgarien med 3-2 (2-2) efter den svagaste landskampen under Janne Andersson.
Nu handlar VM-kvalet om att bli grupptvåa.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg:

Se målen från matchen i sportsändningen ovan.

Marcus Berg

Säker nickare till 2-2 i slutet av första halvlek. Var en som löpte och försökte skapa ytor men samspelet fungerade inte i laget vilket gav få bollar. Slet mycket på egen hand och fick mycket stryk men oerhört nyttig.

Robin Olsen

Kanske han borde varit med på ena nickmålet, till 1-0? Men det var som om osäkerheten i försvarsspelet smittade av sig på honom. Olsen agerade inte lika säkert som han gjort tidigare i landslaget och sökte sig ut i vissa lägen och tvekade i andra.

Mikael Lustig

Nickade in 1-1 och låg bakom assisten till 2-2 men gav också ett rörigt intryck under första halvlek. Hittade in bättre efter pausen men det klaffade inte hundra.

Jimmy Durmaz

UT 81. Stod för några offensiva insatser men hade svårt att skapa ytor och dessutom hängde han inte med bakåt hela tiden. Blev starkare ju längre matchen led.

Emil Forsberg

Fick se sin straff räddad av Iliev som gick tidigt. Sedan räddade den bulgariske målvakten två tunga frisparkar och ett bra avslut i fint läge. En sådan kväll där Iliev blev hjälte. Inte lika vass som han skämt bort oss med tidigare. Sökte sig in i planen som tänkt men det gav ytor till Bulgarien.

Ola Toivonen

Svår roll för honom då det var trångt och få bollar att jobba med. Vann en del höjddueller men kanske fel matchtyp för honom? Bättre efter paus och bidrog till att skapa några lägen.

Albin Ekdal

UT 69. Var det möjligen ryggen som störde? Gick inte att känna igen i första halvlek och tappade dueller och bollar. Var osäker precis som en stor del av laget. Bättre efter paus.

Victor Nilsson Lindelöf

En bra bit från formen i Benfica och landslaget förra säsongen. Osäkerheten i landslaget i stort präglade även honom och han hade en del situationer både med och utan boll som inte var starka. Lyfte med resten av laget efter paus men fick se 3-2 tryckas in. Ska sägas att hela lagets försvarsspel inte funkade.

Andreas Granqvist

Lagkaptenen fick se sig passerad av Kostadinvov som nickade in 2-1. Inte alls den klippa som tidigare. Fick inte någon styrsel på försvarsspelet förrän efter paus. Försökte ta med sig bollen upp några gånger. Behöver poängteras att hela laget underpresterade bakåt.

Ludwig Augustinsson

Slog hörnan till Lustigs 1-1 och hade hand om en hel del fasta situationer med varierat resultat. Hade en tung första halvlek försvarsmässigt där han kom till korta. Något bättre i andra när Sverige lyfte upp spelet.

Jakob Johansson

UT 85. Ingen stark första halvlek, där han precis som många andra hade svårt att få koll på boll och motspelare. Visst, han blev bättre men det var ändå långt från insatserna mot Frankrike hemma och borta.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Sebastian Larsson (IN 69), Viktor Claesson (IN 81), Samuel Armenteros (IN 85).

Publicerad 2017-08-31 kl 22:45