SPELARBETYG: Forsberg bäst i Sveriges EM-uttåg

GLASGOW. Sverige är ute ur EM efter en förlängningsförlust (1-2) mot Ukraina.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Emil Forsberg
Sveriges bäste spelare. Hela tiden ett hot framåt. Målskytt med sitt 1-1-mål. Hade en boll i stolpen och en i ribban.

Albin Ekdal
Bra defensiv insats och vann många dueller. När Sverige förde matchen spelade han oftast enkelt. Bra boll i djupet till Kulusevski i slutet av andra. Fick ta ett stort ansvar centralt på mittfältet när Berg tvingades spela där efter utvisningen.

Victor Nilsson Lindelöf
Hade någon felpass men var annars bra med boll och drev exempelvis upp den på ett fint sätt innan Forsbergs ribbskott i andra halvlek. Stabil defensivt som vanligt, men tappade bort sin gubbe vid Ukrainas avgörande mål.

Sebastian Larsson
UT 97. Tappade markering när han inte uppfattade en spelare bakom sig vid 1-0. Förutom det ett hårt jobb i defensiven. Hotade för sällan i offensiven.

Dejan Kulusevski
UT 97. Spelbar, involverad och hittade många kombinationer i första halvlek. La upp fint för Isak som dock placerade bollen utanför stolpen. Bra läge i andra när han försökte curla upp bollen i bortre. Såg ut som att han tappade ork och gick ner sig lite i andra halvlek.

Alexander Isak
UT 97. Bra läge i första halvlek när han fick bollen utanför straffområdet och försökte placera in den i bortre, men gick utanför. Fint i andra halvlek när han höll i och släppte till Forsberg som träffade stolpen.

Kristoffer Olsson
UT 101. Svag i första halvlek och tappade en hel del boll. Spelade upp sig i andra. Bra i defensiven, inte lika lyckad i offensiven.

Marcus Danielson
UTVISAD 99. En klassinsats fram till det röda kortet i förlängningen. Innan det förtjänade han ett klart högre betyg. Väldigt bra i luften och mittbacken var även stark i duellspelet generellt.

Robin Olsen
Bra räddning i tionde minuten. Ukrainas mål? Tungt skott som är svårt att ta och därefter en bra nick. Vaken på en farlig djupledsboll i början av andra.

Mikael Lustig
UT 83. Inga konstigheter defensivt och Lustig bidrog mer i offensiven än i tidigare matcher. Hittade vissa fina kombinationer längs med kanten.

Ludwig Augustinsson
UT 83. Gick en tuff kamp mot Jarmolenko. Tappade offsidelinjen tidigt vilket gav Ukraina ett bra läge. Följde med upp i offensiven och kom till en rad inlägg. Inte långt ifrån assist när ett inspel var nära att hitta fram till Sebastian Larsson.

Pierre Bengtsson

IN 83. Vänsterbacken fick ha fokus på försvarsarbetet på grund av utvisningen och gjorde vad han skulle.

Emil Krafth
IN 83. Fick slita hårt och blev knockad av en boll i förlängningen. Högerbacken drog in ett inkast i boxen som ledde till ett skottläge för Forsberg.

Robin Quaison
IN 97. Forwarden fick kämpa på ensam längst fram i planen efter utvisningen. Tufft läge. Hotade i djupet med löpningar de gånger som tillfälle gavs.

Marcus Berg
IN 97. Kom in som forward, men två minuter senare fick Danielson rött kort och då fick Berg spela på centralt mittfält, vilket är en ovan position för honom. Offrade sig bra i slutet och kastade sig i eget straffområde och stoppade en farlig chans.

Viktor Claesson
IN 97. Hoppade in och var tänkt som en offensiv injektion. Men två minuter efter inhoppet fick Danielson rött kort, så det blev mycket försvarsspel.