SPELARBETYG: Forsberg stack ut i Sveriges 3-0-seger

PRISTINA. Sverige slog Kosovo med 3-0 i VM-kvalet under söndagen.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Emil Forsberg
Stark insats. Var väldigt delaktig, sökte sig gärna in centralt och var ett hot när han kom rättvänd. Jättefin framspelning till Isaks friläge i första halvleken, och hade själv flera bra lägen i andra halvlek.

Zlatan Ibrahimovic
UT 67. Zlatan var på plats där det hände. Klackassist till 1-0 och låg också bakom 2-0-målet efter en bra passning in till Isak. Var nära att få en till assist när Forsberg missade ett bra läge. Förutom att han var inblandad i två av målen så var han också en bra uppspelspunkt.

Alexander Isak
UT 67. Målskytt. Satte 2-0 efter att ha fått två skottförsök. Var nära att göra ett mål till, efter att ha blivit frispelad av Forsberg, men missade öppet mål. Återigen ett starkt arbete i defensiven.

Victor Nilsson Lindelöf
Ordnade straffen som gav Sverige 3-0. Kom fel på en långboll precis innan paus, vilket ledde till en farlighet för hemmalaget. Men annars såg han trygg ut och han hade flera bra uppspel på Zlatan.

Filip Helander
Mittbacken har gjort en stark samling i Janssons, Danielsons och Granqvists frånvaro. Bra mot Georgien och stark nu igen. Fick ta många tuffa dueller med Kosovos Muriqi och vann de allra flesta. Trygg med boll och i passningsspelet.

Ludwig Augustinsson
UT 82. Inga konstigheter defensivt och vänsterbacken bidrog offensivt. Följde med upp och tryckte in 1-0-målet själv och var nära en assist tidigt i andra halvlek när Forsberg nickade tätt över.

Sebastian Larsson
Kvällens lagkapten misslyckades med några passningar på sista tredjedelen, men totalt sett gedigen och han vann bollen starkt när Sverige kunde gå till anfall och till slut få in 1-0. Satte 3-0 på straff.

Kristoffer Olsson
Centrale mittfältaren tappade boll på ett farligt sätt direkt. Blandade och gav. Men Olsson var snäppet bättre än senast mot Georgien. Dock ingen imponerande samling hittills. Vi är vana vid att se honom briljera mer offensivt.

Mikael Lustig
Hade ingen enkel uppgift att hantera förre Elfsborg-spelaren Arber Zeneli på sin kant. Men en godkänd insats av högerbacken, som vann boll högt upp i planen och stod för en form av ”hockeyassist” på 2-0-målet.

Kristoffer Nordfeldt
En lugn dag på jobbet för målvakten. Hade knappt något att göra. Lugn och stabil på det lilla som hände i straffområdet.