POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

SPELARBETYG: Här är betygen på hela den svenska VM-truppen - trio får toppbetyg

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges kvartsfinal mot England i spelaren. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

SAMARA. Sverige överraskade och tog sig till kvartsfinal i VM.
Där tog det slut mot England.
Här är Fotbollskanalens VM-betyg på spelarna.

Fotbollskanalen betygsätter de svenska spelarnas VM-turnering. Tre stycken får betyget världsklass.

För att betygsättas måste man ha spelat minst 45 minuter.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Viktor Nilsson Lindelöf
Var sjuk och missade den första matchen. Sedan toppinsatser mot Tyskland, Mexiko, Schweiz och England. Alltid lugn och klok. Bra fötter och passningsspel. Tog bra initiativ och drev upp egna anfall. Visade att han tagit kliv i press- och duellspelet. En vinnarskalle som påminner om när Olof Mellberg spelade i landslaget.

Andreas Granqvist
Toppinsatser rakt igenom. Sverige fick en jobbig start mot Sydkorea men då tog Granen tag i det och gick på ett genombrott efter ungefär 15 minuter. Efter det kom Sverige in i matchen, och Granqvist avgjorde. Sedan starka matcher mot Tyskland, Mexiko, Schweiz och England. Gjorde viktiga 2-0-målet mot Mexiko. Väldigt bra i defensiven och två mål framåt. En ledare och pådrivare som aldrig ger sig.

Viktor Claesson
Innan VM diskuterades det vem som skulle starta av Claesson och Durmaz. Fick sitt genombrott i landslaget och är nu given till höger på mittfältet. Var inblandad i fyra av Sveriges sex VM-mål. Fixade straffen som avgjorde mot Sydkorea, assisterade snyggt till Toivonens mål mot Tyskland, spelade på något konstigt sätt fram Augustinsson till 1-0 mot Mexiko och kastade inkastet som ledde till 3-0 mot Mexiko. Bra fysik, vilja och genombrottsförmåga. Var ofta där det blev farligt. Var den ende som klarade av att skapa och hota mot England.


Robin Olsen
Hade inget att göra mot Sydkorea. Gjorde en stark insats mot Tyskland men kanske kunde ha varit på det avgörande frisparksmålet? Sedan en lugn match mot Mexiko. Vass mot Schweiz och även mot England trots två insläppta i den sista matchen. Olsen fortsätter att ta kliv och skadan i FC Köpenhamn har gjort honom starkare. Ett väldigt bra VM med tre nollor av målvakten som bara stod en ligamatch inför VM-lägret.

Mikael Lustig
Stark defensiv insats mot Mexiko där han hade full koll på Lozano. Också bra defensiva insatser mot Tyskland, Sydkorea och Schweiz och han har vuxit ut till en ledare i laget som vågar gå in bestämt. Kunde ha fått ut mer av sin offensiv. Var avstängd mot England vilket också märktes.

Ludwig Augustinsson
Växte efter en tuff start mot Sydkorea in i det och blev bättre och bättre. Stark insats mot Mexiko där han satte viktiga 1-0-målet.Hade ett par farliga inlägg som det kunde ha blivit mål på, bland annat till Marcus Bergs farliga nick mot England. Slogs med Martin Olsson innan VM, men visade att han klarade av att hålla en riktigt hög nivå. 

Sebastian Larsson
Solida arbetsinsatser i alla matcherna och visade också upp ett bra passningsspel. Vann dueller, bröt uppspel och var viktig på det centrala mittfältet för att Sverige skulle kunna etablera spel och fungerade bra med Ekdal. Var avstängd mot Schweiz efter två gula kort.

Albin Ekdal
Kom till VM med en jobbig vår bakom sig i Hamburg. Men trots skador och lite speltid där klarade han av att växla upp i VM. Var en viktig spelare för Sverige. Bra arbetsinsatser och i box till box-spelet. Smart och bra på att hålla i bollen. Fin i det korta passningsspelet, men inte lika vass i det längre passningsspelet. 

Ola Toivonen
Kom till VM efter att ha haft en tung tid i Toulouse med extremt lite speltid. Men visade att han klarade av att spela på en hög nivå och mycket med hjälp av en härlig vilja. Sprang mycket, vann mycket boll i luften och gjorde även ett starkt defensivt jobb. En lagspelare. Banade väg åt sina lagkamrater. Gjorde ett snyggt mål mot Tyskland, men som tyvärr inte gav någon poäng.

Pontus Jansson
Fick med kort varsel veta att han skulle starta i VM-premiären mot Sydkorea när Lindelöf var sjuk. Gjorde då en väldigt samlad insats när Sverige knappt släppte till chanser. Var lugn och säker och gjorde inga misstag. Sedan kom Lindelöf tillbaka och det blev inte mycket mer speltid för Jansson. Fick hoppa in sista minuterna mot England och då som anfallare.

Gustav Svensson
Hade aldrig startat i en tävlingslandskamp men gick rakt in i en åttondelsfinal i VM mot Schweiz. Han gjorde en väldigt bra och viktig insats på det centrala mittfältet i den segern. En slitvarg och lagspelare. Hoppade också in mot Mexiko och var med och stängde matchen.  

Marcus Berg
Gjorde ett oerhört jobb i defensiven och var en lagspelare, men fick inte till det i avsluten. Lämnade VM med 15 skott på mål (flest i hela turneringen) men förblev mållös. Hade många bra chanser men fick se både Sommer och Pickford rädda. Fixade den viktiga straffen mot Mexiko som det blev 2-0 på och även assist på 1-0 i samma match. Bidrog även till röda kort hos motståndare, men helheten dras ner av noll mål.

Emil Forsberg
Hade inför VM höjt förväntningarna på sig själv och pratat om att han gillar pressen att vara stjärna och att det skulle bli hans mästerskap. Sett till det och att han tidigare gjort bra landskamper så levde han inte riktigt upp till förväntningarna. Bra jobb i defensiven i alla matcher utom mot England. Sköt Sverige till kvartsfinal med matchens enda mål mot Schweiz, och det höjer betyget. Det var Forsbergs bästa match. Annars fick han det inte att lossna i offensiven.

Emil Krafth
Startade mot England när Lustig var avstängd. Inte det enklaste att kastas rakt in i det i en kvartsfinal mot ett skickligt lag som gärna ville ha bollen längs kanterna. Fick en jobbig match, precis som flera andra svenskar. 

Spelade för kort tid för att betygsättas: John Guidetti (37 min över två inhopp), Isaac Kiese Thelin (35 min över tre inhopp), Martin Olson (33 min över två inhopp), Oscar Hiljemark (29 min över två inhopp), Jimmy Durmaz (16 min i ett inhopp), Kristoffer Nordfeldt, Karl-Johan Johnsson, Filip Helander, Marcus Rohdén.

Publicerad 2018-07-08 kl 07:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå