SPELARBETYG: Kvartett underkänd mot Holland

Sverige (herr)

AMSTERDAM. Sverige förlorade med 0-2 mot Holland men är ändå klart för play off. Här är Fotbollskanalens betyg.

Se höjdpunkter från Holland-Sverige i sportsändningen ovan.

Sebastian Larsson
UT 81. Var väldigt bra första 25 minuterna som var viktiga i matchen. Var då överallt och vann dueller och var bra i passningsspelet. Var bäst på det svenska mittfältet. Fick i andra halvlek flytta ut till vänster för att ta bort Arjen Robben.

Viktor Claesson
UT 68. Svag första halvlek men bättre i andra då han var en av få som vågade hålla i bollen och ge laget lugn och tid att andas och flytta fram sina positioner.

Robin Olsen
Gick rätt på straffen men borde ha träffat bollen med foten och räddat. Inte mycket att göra på det andra målet. Hade sedan en ganska lugn match.

Andreas Granqvist
Var bäst i den svenska backlinjen. Vann dueller, visade hela tiden en vilja och ett driv och styrde bra.

Victor Nilsson Lindelöf
Orsakade klantigt straffen till 0-1 när han sköt upp bollen på sin arm. Visade inte samma klass som i tidigare landskamper och glänste inte med sitt fina passningsspel. Förlorade flera dueller mot de holländska anfallarna.

Marcus Berg
Svår match för Berg som blev väldigt ensam i anfallet och inte fick så mycket bra att jobba på. Lyckades ibland hålla i bollen så att laget kunde flytta upp sina positioner.

Emil Forsberg
Hade en tuff match mot Arjen Robben som dominerade, framför allt i den första halvleken. Svag i defensiven och skapade inte mycket framåt. Fick byta kant. Bättre i den andra halvleken, framför allt i det offensiva spelet.

Ola Toivonen
UT 76. Inte samma succé som mot Luxemburg. Svårare match nu och det märktes. Fick en hel del svåra bollar att jobba på men lyckades inte hitta samma fina ytor som i tidigare landskamper. Lyckades inte hålla i bollen eller skapa chanser och vann få dueller.

Ludwig Augustinsson
Hade stora problem på sin kant, framför allt med Robben. Inte lika bra som tidigare i passningsspelet utan slog bort många bollar.

Mikael Lustig
Tog ett ofattbart onödigt gult kort på maskning vid ett inkast vilket betyder att han är avstängd i den första play off-matchen. Inte lika bra som i tidigare matcher.