SPELARBETYG: Så presterade svenskarna mot Irland

Sverige (herr)

PARIS. Sveriges EM-premiär mot Irland slutade 1-1 (0-1) efter ett irländskt självmål ordnat svensk poäng.

Andreas Isaksson

Chanslös på det irländska ledningsmålet. Räddade tidigt i matchen ett skott från Hendrick och fick sedan se hur Irland radade upp möjligheter runt hans mål. Det small i ribban, en boll visslade tätt över och 1-0 till Irland hängde länge i luften.

Victor Nilsson Lindelöf

Inledde som mittback och fick kliva ut till höger när Lustig gick av. Tuff och bestämd och låg oftast rätt. Nära att styra in 1-1 efter en hörna. Det var på hans kant som det var öppet när Hoolahan gav Irland ledningen.

Mikael Lustig

UT 45. En av Sveriges bästa spelare fram till en skada tvingade honom att kliva av. Innan dess var han en av få som vågade och ville göra något.

Martin Olsson

Ingen kan klaga på hans arbetsinsats och hans vilja. Försökte hela tiden att vara ett alternativ till Emil Forsberg och låg bakom några vassa inlägg, Zlatan var nära på minst ett av dem. En av Sveriges bästa spelare.

John Guidetti

Kom in och fick med sin energi och vilja med sig sina lagkamrater. Klackade fram Zlatan vid 1-1-målet. Bra arbetsinsats vilket var nödvändigt för Sverige som låg under när han kom in.

Zlatan Ibrahimovic

Hade en jobbig första halvlek när Irland pressade och det var inte många bollar Zlatan fick jobba med. Men när han hade bollen var det ofta en bra tanke bakom. Låg bakom 1-1-målet och var ett ständigt hot.

Andreas Granqvist

Mittbacken som vuxit ut till landslagets försvarsledare föll tillbaka i gamla synder. Kanske påverkad av ett bristfälligt mittfält och skadan på Lustig? Oavsett skäl var han för stirrig och tappade både bollar och dueller. Bidrog inte till lugn.

Erik Johansson

IN 45. Fick hoppa in när Lustig klev av skadad och gav inte intryck av att ha varit förberedd på det. Hamnade fel och slarvade med bollen och med tanke på spelet var det förståeligt att han fick börja på bänken.

Sebastian Larsson

Sliter, krigar och viftar med armarna. Står även upp mot motståndarna. Även om han blivit bättre jämfört med tidigare under säsongen händer det alldeles för lite offensivt.  Dessutom inte så stark i försvarsspelet, på hans kant som Hoolahan var fri att skicka in 1-0.

Kim Källström

Kom in i matchen helt fel och hamnade i mittbackarnas knän. Blev ofta överspelad och såg ut att ha svårt med tempot. Spelade upp sig i den andra halvleken och gav Sverige ett lugn men innan dess inte godkänd.

Oscar Lewicki

UT86. Hade det tufft i defensiven i den första halvleken och fick även problem när Irland lät honom ha bollen. Var inte den tuffa bollvinnaren som vi är vana att se i landslaget. Det blev bättre i andra halvlek och då klev han fram och låg högre upp och närmare sina motståndare.

Emil Forsberg

Såg tagen ut och vågade inte ta några egna initiativ, som han vanligtvis är bra på, i den första halvleken. Svag insats vid Irlands 1-0-mål då han sålde sig. Missade ett jätteläge där han borde gjort 1-1. Men spelade upp sig och låg bakom kvitteringen.

Marcus Berg

UT 59. En väldigt anonym insats av Berg som hade svårt att göra avtryck. Inte helt enkelt för en anfallare när laget var tillbakapressat. Fick inte många bollar att jobba på.