Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

SPELARBETYG: Sam Larsson bäst i sin landslagsdebut

Foto: SCANPIX

BUDAPEST. Sverige slog Ungern med 2-0 (1-0) utan att övertyga - men Sam Larsson utmärkte sig i debuten.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Ingen.

Sam Larsson
(UT 65) Bra debut av Sam Larsson som blev målskytt med sitt 1-0 på frispark. Var bäst i det svenska laget. Det hände ofta något när Sam hade bollen. Var som bäst i den första halvleken. Hade först ett bra inlägg till Christoffer Nyman vars nick inte var tillräckligt bra för att gå i mål. Sedan fick Larsson vända upp, utmana och skjuta. Målvakten lämnade retur men Kiese Thelin missade ett jätteläge. Några minuter senare missade Larsson själv ett friläge efter ett svagt avslut. Försvann i andra halvlek.

Jakob Johansson
(UT 83) Slarvig i passningsspelet i början av matchen men förbättrade det ju längre matchen gick. Vann däremot många dueller och löpte mycket och rätt. Inte lika bra insats som mot Frankrike men var ändå bäst på det centrala mittfältet.

Kristoffer Nordfeldt
Swansea-målvakten fick äntligen speltid och sattes inte på några större prov. Tog de skott han fick på sig och egentligen inget större värde för den i klubblaget petade målvalten.

Andreas Granqvist
(UT 45)  Mittbacken har skämt bort landslaget med starkt spel ihop med Victor Nilsson Lindelöf. Hade lite svårare att hitta samspelet med Jansson och det öppnade sig några halvchanser. Gjorde några räder framåt, hamnade i en duell som slutade med en utslagen ungrare och klev av med nollan intakt. En halvdag på jobbet.

Emil Krafth
(UT 73) Bologna-backen ger ett solitt intryck. Tar inte så många risker och går inte heller bort sig. Försökte fylla på framåt men samspelet med Rohdén haltade. Släppte till få farligheter vilket var huvuduppgiften när Wendt var offensivare.

Pontus Jansson
Hamnade fel vid ett par tillfällen i matchens inledning vilket gav bort halvchanser. Spelade upp sig efter hand efter en osäker inledning. Vågade kliva fram och vinna boll och tog dueller. Var bättre efter pausen då han visade då sin säkerhet med boll men är klar trea efter den givna mittbacksduon.

Oscar Wendt
Ger periodvis ett ointresserat och oengagerat intryck. Klart bättre offensivt än defensivt där Ungern kom fram några gånger. Framåt hade han fina kombinationer med Sam Larsson. Några vassa hörnor med sin vänsterfot.

Marcus Rohdén
Fick ta högerkanten och hade svårt att övertyga och nära underkänd. Inte tillräckligt skicklig med bollen när det gavs lägen och hade även tufft bakåt. Fann inte riktigt Krafth och inte sällan var den sista passningen inte av kvalitet nog. Klart bättre i andra halvlek men saknade spets i avgörande lägen.

Christoffer Nyman
Fick chansen men gjorde inget större väsen av sig. Fick en bra chans efter ett inlägg av Sam Larsson men nickade inte tillräckligt bra. Betalade sedan tillbaka och frispelade Larsson som dock missade. Sedan hände det inte så mycket mer.

Isaac Kiese Thelin
Gjorde Sveriges 2-0-mål efter en bra prestation men i övrigt var det ingen bra insats av Kiese Thelin. Missade ett jätteläge på friläge efter 17 minuter. Nära att bli underkänd men får en tvåa på grund av målet.

Oscar Hiljemark
Petades mot Frankrike och fick nu chansen att visa att han ska ha tillbaka sin plats på mitten. Men Hiljemark övertygade inte. Var slarvig i passningsspelet och kom fel i positioner. Nära att bli underkänd men räddas av att laget vann med 2-0.

Victor Nilsson Lindelöf
(IN 46) Fick spela till vänster när han ersatte Granqvist. Han och Jansson funkade bättre och sedan sattes inte Benfica-backen på något större test. Fick vara med på offensiva fasta situationer, men utan lycka.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Victor Claesson (IN 65), Linus Wahlqvist (IN 73), John Guidetti (IN 73), Alexander Fransson (IN 81).

Publicerad 2016-11-15 kl 21:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER