-

-

Hanna Bennison
IN 68.
Hoppade in och stod för det avgörande målet med ett precist avslut. Imponerande att kliva fram när det behövdes som mest till tre poäng.

Hanna Glas
Kom inte upp så mycket i anfallsspelet, men var stabil på sin kant defensivt.

Nathalie Björn
Var nära att ställas ordentligt i första halvlek, då Magdalena Eriksson slog en svår passning och halkade sedan i straffområdet, men kom upp och gjorde det svårt för Ramona Bachmann. Annars relativt stabil under matchen.

Filippa Angeldahl

UT 68. Kom inte till sin rätt i den första halvleken. Men när den andra halvleken drog igång startade hon starkt och satte igång två farliga anfall, i det ena kom Stina Blackstenius ensam med målvakten och brände läget. I det andra kom Fridolina Rolfö till avslut och gjorde 1-0. En stabil insats, men hade kunnat bidra till ett högre tempo.

Kosovare Asllani
Var jämn matchen igenom, men hittade inte fram till så många lägen. Gjorde samtidigt inga större misstag och spelade fram till Fridolina Rolfös 1-0-mål.

Fridolina Rolfö
Fick en helt okej start där hon rundade spelare och spelade in flera bra bollar. Var bra en mot en och gjorde även Sveriges ledningsmål efter ett fint förarbete av Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius.

Johanna Rytting Kaneryd
IN 68. Kom in med mycket energi, ville ha boll och försökte komma runt på kanten. Ville en hel del och spelade fram till Rebecka Blomqvists 3-1 mål, som sedan dömdes bort.

Hedvig Lindahl
Veteranen hade en lugn första halvlek, men hamnade sedan snett ihop med Amanda Ilestedt innan Ramona Bachmanns 1-1-mål, vilket kunde kostat Blågult tre poäng. Utöver det motade hon undan ett halvfarligt avslut.

Amanda Ilestedt
Ett par felpassningar i första halvlek, men var annars stark i luftrummet. I andra halvlek hamnade hon snett ihop med Hedvig Lindahl innan Schweiz kvittering, vilket kunde kostat Blågult tre poäng.

Magdalena Eriksson
Tuff första halvlek på vänsterkanten i backlinjen. Kom in fel i matchen, då hon var inblandad i en duell med Noelle Maritz i straffområdet, där domaren först blåste för straff, men som VAR sedan tog bort. Därefter var hon svajig och stod även för en felpassning, som gjorde att Ramona Bachmann kom fri mot mål i första halvlek. Andra halvan av matchen var lugnare för backen.

Caroline Seger
Inledde stabilt och fördelade bollarna fint. Men försvann i matchen ju mer tid som tickade iväg på klockan. Bevakades hårt och följdes ständigt av de schweiziska mittfältarna.

Lina Hurtig
UT 68. Spelar vanligtvis på vänsterkanten eller centralt, men var ute till höger mot Schweiz. Kom in fel vid de flesta inläggen och saknade skärpa. Nästintill osynlig, och bidrog inte till mycket i anfallsspelet.

Stina Blackstenius
UT 79. Första matchen från start. Hotade i djupled, men avsluten var mindre bra. I början av den andra halvleken fick hon en fin djupledsboll, där hon kom ensam med den schweiziska målvakten, men brände läget. Sedan missade hon en retur på öppet mål. Brände för mycket, men var delaktig i 1-0-målet.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Rebecka Blomqvist (IN 79).

Publicerad 2022-07-13 kl 19:54